Comp 1

50 χρόνια…

on .

Πότε πέρασε βρε Μήτσο, μισός αιώνας ΠΑΣΟΚ, είπε ο φίλος του ο Θύμιος, ο πρώτος που… το «σταύρωσε» το ’74 στην Άνω Ραχούλα! (και ύστερα… όλο το χωριό, πλην του Μήτσου, που παρέμεινε… δεξιόστροφος)! - Στην Ελλάδα, είπε ο Μήτσος, τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ξεπέρασαν τον μισό αιώνα ζωής και αυτά κυβερνάνε… μια ζωή! - Θυμάμαι που κατέβηκα με το Ντάτσουν στην Κάτω Ραχούλα, γιατί εκεί υπήρχε το εκλογικό κέντρο (Η… Άνω είχε μόνο 30 ψηφοφόρους!) και είχα κολλημένη στο αυτοκίνητο την αφίσα του Αντρέα! (ιστορικές στιγμές…) θυμάμαι ακόμη, πως από τους 30 σταυρούς που είχε η Άνω Ραχούλα, οι 28 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ! (ο ένας που δεν ψήφισε, ήταν… βεβαιωμένα ο Μήτσος, τον άλλον ακόμη τον ψάχνουν, δεν ευρέθη και δεν ξέρουμε… αν ζει!

Είχε το χάρισμα ο Αντρέας να συγκινεί τα πλήθη και αυτά γοητεύονταν, ξεχνώντας ακόμη και τη φτώχεια τους!

Η οποία σιγά – σιγά απομακρυνόταν και τη θέση της έπαιρνε η ευημερία, έστω και… με δανεικά! Τότε ο δανεισμός ήταν εύκολη υπόθεση…

Δεν θυμάστε που οι τράπεζες… έστελναν υπάλληλο έξω από το σπίτι και σε ικέτευε… γονατιστός, να πάρεις δάνειο; (τώρα γονατίζει μόνο… ο καταναλωτής!)

Στην πολιτική όμως υπάρχουν μεταβολές! Οι κατά κύριο λόγο ευνοηθέντες από το ΠΑΣΟΚ, του γύρισαν την πλάτη και θέλησαν να κάνουν ένα τρίτο ισχυρό πολιτικό πόλο! (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

Τώρα κάποιοι ψάχνουν την επιστροφή, σαν άλλοι… άσωτοι υιοί!

Τους «γεύτηκε» και τους τρεις πόλους ο λαός, τον καθένα ξεχωριστά!

Σε λίγο μόνοι τους δεν θα μπορούν…

Γιατί το ένα «πολιτικό όχημα» αναπτύσσει ταχύτητα 30 χιλιομέτρων, το άλλο με το ζόρι 20 και το τρίτο μάλλον θα μείνει… από καύσιμα!

Με τέτοιες ταχύτητες «η Ευρώπη είναι μακριά» στον οικονομικό τομέα! Ας ελπίσουμε, πως δεν θα χρειαστούν 50 ακόμη χρόνια, για να υπάρξουν συνεργασίες, επ’ ωφελεία του λαού!

Διαφορετικά, για τον Έλληνα, ο Ευρωπαϊκός μισθός, θα είναι όνειρο… θερινής νυκτός!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.