Η Εφημερίδα

logo_smallO «ΠPΩINOΣ ΛOΓOΣ» ιδρύθηκε το 1957 και έκτοτε εκδίδεται καθημερινά ανελλιπώς. Από το 1979 και μέχρι πρόσφατα (Ιούλιος 2010) ιδιοκτήτης του «ΠΡΩΪΝΟΥ ΛΟΓΟΥ» ήταν ο Βασίλειος Ι. Κουτσολιόντος. Από τον Αύγουστο του 2010 η ιδιοκτησία του «ΠPΩINOY ΛOΓOY» περιήλθε στην εταιρεία «Ι. και Ε. Κουτσολιόντου Ο.Ε.».

Η εφημερίδα, ήδη από το 1993 χρησιμοποιεί για την έκδοσή του τη νέα ηλεκτρονική τεχνολογία, ενώ η εκτύπωση γίνεται σε ιδιόκτητα αυτόματα πιεστήρια με δυνατότητες τετραχρωμίας. O «ΠPΩINOΣ ΛOΓOΣ» ήταν από τις πρώτες ελληνικές εφημερίδες που απέκτησε ηλεκτρονική σελίδα στο INTERNET, το 1996. Έτσι, χιλιάδες απόδημοι Ηπειρώτες σε όλα τα μέρη του κόσμου, ενημερώνονται καθημερινά για όσα σημαντικά συμβαίνουν στην Ήπειρο.

Κυκλοφορεί καθημερινά με έμφαση στα τοπικά θέματα (τα οποία καλύπτουν και το 80% της ύλης του), με 16 μεγάλες σελίδες.

Από τον Αύγουστο 2003 έχει προστεθεί και έκτη έκδοση, ο «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» που κυκλοφορεί ως εβδομαδιαία εφημερίδα (έχοντας τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και δυνατότητες με τον ημερήσιο «Π.Λ.»), καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση, αφού καμία από τις ημερήσιες εφημερίδες της Ηπείρου δεν έχει εβδομαδιαία έκδοση.

O «ΠPΩINOΣ ΛOΓOΣ» έχει κατά καιρούς βραβευθεί με τιμητικές πλακέτες και διπλώματα από Ηπειρωτικές και Πανελλαδικές οργανώσεις όπως: το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανάσιου Μπότση, την Πανηπειρωτική Ένωση Ελλάδος, τον Σύλλογο Eλλήνων Λογοτεχνών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Σύλλογο Παλαιών Γιαννιωτών, τον Ροταριανό Όμιλο Iωαννίνων, την Ένωση Αξιωματικών Aστυνομίας Hπείρου, την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων κ.ά.