Βράβευση Π.Λ. από το Ίδρυμα Μπότση

Βράβευση Π.Λ. από το Ίδρυμα Μπότση

Στις 27 Μαΐου 2010, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κεντρικού αθηναϊκού ξενοδοχείου Caravel και παρουσία πολλών διακεκριμένων εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και βεβαίως δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, απονεμήθηκαν για 28η χρονιά τα ετήσια βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανάσιου Μπότση.

BRABEIO_small

Ανάμεσα στους 25 βραβευθέντες με Τιμητική Διάκριση «για την επί 53 χρόνια καθημερινή του παρουσία στην  Ήπειρο, την ποικιλία της ύλης του, την προβολή τοπικών θεμάτων και την έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης», όπως αναφέρει και το σχετικό σκεπτικό της Γνωμοδοτικής Επιτροπής των βραβείων, ήταν ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ως μόνος εκπρόσωπος του μαχόμενου περιφερειακού τύπου στις βραβεύσεις του 2010!

Η βράβευση αποτελεί μια υψηλή τιμητική διάκριση για κάθε επαγγελματία δημοσιογράφο του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου αφού με τα βραβεία αυτά και τις ειδικές τιμητικές διακρίσεις επιβραβεύονται κάθε χρόνο δημοσιογράφοι που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες στη δουλειά τους ή έχουν διακριθεί για τη συνεπή επαγγελματική τους διαδρομή και προσφορά στη δημοσιογραφία επί πολλά έτη καθώς και για το σεβασμό τους στη δημοσιογραφική δεοντολογία όπως ορίζει άλλωστε και η σχετική ιδρυτική πράξη του αείμνηστου Νάσου Μπότση.

 

Στο σχετικό πληροφοριακό έντυπο του Ιδρύματος γίνεται  αναφορά  στα βασικά στοιχεία της ιστορικής διαδρομής της εφημερίδας, στην πλούσια τοπική θεματολογία της, στα ένθετα και τις ειδικές της εκδόσεις ενώ γίνεται ειδική μνεία του γεγονότος ότι ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ  είναι από τις πρώτες εφημερίδες πανελλαδικά που δημιούργησαν ήδη από το 1996, δική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο!

 

Μετά από όλα αυτά ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η χαρά και η συγκίνηση του Εκδότη και Διευθυντή του Π.Λ Β. Κουτσολιόντου όταν εκλήθη υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων να λάβει τη σχετική διάκριση από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Κ. Κατή στην προσφώνηση και τα συγχαρητήρια του οποίου απάντησε χαρακτηριστικά ότι η τιμή δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στην ‘Ηπειρο, τα Γιάννενα, τον Περιφερειακό Τύπο και βεβαίως στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ τους ανθρώπους του και τους αναγνώστες του.

 

Εκτός του «Πρωινού Λόγου» με το βραβείο «Μπότση» μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλογλου, Αγαμέμνων Φαράκος, Σταύρος Θεοδωράκης, Ιάσων Αθανασιάδης, Γιώργος Αρκουλής, Στέλιος Παρασκευόπουλος, Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ο Ηλίας Λιβάνης, η δικτυακή πύλη Αυτοδιοίκηση.gr, o Aπόστολος Κακλαμάνης και ο Κώστας Γκιουλέκας.