Comp 1

Οι κραυγές και η υποκρισία για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης...

on .

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ αλλά δε θα συμμεριστούμε την ανησυχία για την τύχη του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ), ούτε και θα εκφέρουμε «κραυγή αγωνίας» μαζί με όσους έχουν αναλάβει τον ρόλο του κωδωνοκρούστη για την εκπομπή σήματος κινδύνου και συναγερμού. Για τα χρέη του προς τη ΔΕΗ και άλλους, που φτάνουν ίσως και να ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ- με έναν προϋπολογισμό να επιστρέφεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επειδή δεν συμπεριλαμβάνονταν οφειλές 4,8 εκατ.! 

ΤΗΝ καταγγελία του προβλήματος- που απειλεί να συμπαρασύρει τη ΔΕΥΑΙ- είχε κάνει ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας στις 3 Απριλίου, καταλογίζοντας ευθύνες στην μέχρι πρότινος διοίκησή του και έκτοτε την σκυτάλη του αγώνα για τη σωτηρία του πήραν πολλοί,  μεταξύ δε αυτών και οι δήμαρχοι Δωδώνης- Ζίτσας κκ. Ντακαλέτσης- Πλιάκος, μετά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσίμαρη που κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή. Και τι απαντήσεις πήρε, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη ρύθμιση των οφειλών; Περίπου… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

ΞΕΡΕΤΕ, σε αυτή την υπόθεση δεν μας αρέσει που όλοι προσπαθούν «να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», αποφεύγοντας να καταλογίσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει- και στην προκειμένη περίπτωση (περιέργως...) δεν φταίει η κυβέρνηση. Τώρα ξύπνησαν όλοι, μηδέ εξαιρουμένου του κ. Τσίμαρη που ανακάλυψε ότι δήθεν φταίει το ενεργειακό κόστος- αυτό που όμως επιβαρύνει  όλους τους  Έλληνες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για όσα έπραττε στον ΣΥΔΛΙ επί τέσσερα χρόνια ο τότε Πρόεδρός του, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, πανίσχυρος ελέω Μωϋσή Ελισάφ, «σύντροφος» κ. Γιώργος Αρλέτος, δεν ενοχλήθηκαν και κάνουν πως δεν βλέπουν τις εγκληματικές πράξεις του;

ΔΙΟΤΙ ο κ. Αρλέτος διοικούσε τον ΣΥΔΛΙ (και τον Δήμο) ως να ήταν η εταιρεία του και το σπίτι του. Μόνο σε δύο χρόνια είχε προβεί σε απευθείας αναθέσεις ποσού 1,2 εκατ. ευρώ (τόσα βρήκαμε, ίσως είναι περισσότερα) και όλοι «σφύριζαν κλέφτικα», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Τα γράφαμε αυτά μαζί με πολλά άλλα στο φύλλο της 24 Νοεμβρίου 2022 του «Πρωϊνού Λόγου», αλλά ο εκλιπών Μωϋσής Ελισάφ μετά του προστατευομένου του κ. Αρλέτου, μιλούσαν για «κατήφορο» και «συκοφαντίες», παρά την παράθεση στοιχείων. Μάλιστα δε, όταν ο νυν δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας, ως αντιπολίτευση τότε έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, άκουσε κι εκείνος πολλά.

ΤΑ λέγαμε και για αυτό δεν … κραυγάζουμε κι εμείς αγωνιωδώς για την τύχη του «αμαρτωλού» Συνδέσμου, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να είχε συγχωνευτεί με τη ΔΕΥΑΙ, αλλά ο κ. Αρλέτος ήταν εξ εκείνων που απέτρεψαν τέτοια εξέλιξη, την απολύτως αναγκαία όμως. Τώρα για το τι θα γίνει με τα περί τα 7 εκατ. των οφειλών του ΣΥΔΛΙ, είναι φανερό ότι (είτε ρυθμιστούν είτε όχι) θα τα πληρώσουν οι πολίτες, με τον κ. Αρλέτο να παριστάνει την αθώα περιστερά, το «εξιλαστήριο θύμα», όταν φέρει ακέραια την ευθύνη του βυθιζόμενου ΣΥΔΛΙ και άλλοι να ρίχνουν το ανάθεμα στην (κακή ομολογουμένως) κυβέρνηση - ανεύθυνη όμως για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ τι θα γίνονταν αν τότε Δημοτική Αρχή ήταν μιά ας πούμε … «Δεξιόστροφη». Σίγουρα κακός χαμός, που δεν επρόκειτο με τίποτε να κοπάσει. Ήταν βλέπετε «ΠασοκοΑριστερόστροφη», που τη στήριζαν Μητσοτάκης και Σια, λόγω του «πρώτου Εβραίου δημάρχου» Μωϋσή Ελισάφ- του χειρότερου δημάρχου στην ιστορία των Ιωαννίνων. Επειδή για το θέμα που ανέκυψε ευθύνεται τα μάλα και ο εκλιπών, αποφεύγουν να «στήσουν στον τοίχο» τον στενό συνεργάτη του  κ. Αρλέτο. Αυτή είναι η αλήθεια και καιρός είναι να την κοιτάξουν κατάματα, χωρίς υποκρισία και ψευτο-οδυρμούς. Ας αποδώσουν όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αν θέλουν να είναι αξιόπιστοι. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ