Comp 1

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγεται»…

on .

Τι τα θέλετε! Οι παροιμίες των λαών, και του Ελληνικού, φυσικά, λαού, είναι πάντοτε σωστές, γιατί είναι, το …απόσταγμα της εμπειρίας και της επιβεβαίωσης αιώνων. Και πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες το ρητό του τίτλου έχουμε στο μυαλό αυτές τις μέρες, που ακούμε και βλέπουμε ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να συνταράσσεται συθέμελα, αφ’ ενός, και τον Πρόεδρό του, τον  κ. Κασσελάκη αφ’ ετέρου να πλέει σε πελάγη ερωτικής ευτυχίας με τον εκλεκτό της καρδιάς του, και …αλάλητο  σύζυγό του. 

 Προστίθεται, όμως, στην ερωτική τους ευτυχία και αποτελεί …πρόκληση  για το λαό  και για μας τους… πληβείους  Έλληνες, που επί Μητσοτάκη …πένονται όπως λέει ο Κασσελάκης, η γευστική ευωχία των αστακών και της σαμπάνιας. Οπότε, είναι φυσικό, να έρχεται αυθόρμητα στα χείλη όλων μας, Συριζαίων και μη, η γνωστή μας παροιμία: «Το χωριό καίγεται και η… τάνα λούζεται»! 

 Όσο για τα στελέχη του κόμματος που φεύγουν σωρηδόν, δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει και πολύ, αφού ούτε τους είχε και από χτες, ούτε και …προίκα θα τους πάει στο γαμπρό, όπως έκαναν οι νύφες, τον «παλιό καλό καιρό».  Άλλωστε,  φαίνεται πως πιστεύει ο Κασσελάκης, ότι  γνωρίζει καλά το λαό της Ελλάδας και τον ταυτίζει με το …λαουτζίκο, που πιθανώς  γνώρισε και γι’ αυτό σχεδόν απειλεί τους διαφωνούντες συντρόφους του με την  προσφυγή του στο λαό, «τη ΒΑΣΗ»  όπως  λέει και να είναι βέβαιος πως θα ξαναπάρει την αρχηγία που του… αμφισβητούν. 

Αμ δε,  κύριε Κασσελάκη. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες τόσο εύκολο κοινό, ώστε να πείθονται για πολύ στις φωτεινές ρεκλάμες και τα φανταχτερά και εντυπωσιακά ….εφέ! Κάνουν σοβαρότερες εκτιμήσεις και ξεχωρίζουν ύστερα, το… μπρούτζο από το χρυσό. Και   σ’ αυτόν τον σοβαρό λαό μας στηρίζονται και οι σοβαρές Κυβερνήσεις και οι σοβαροί Πρόεδροί τους.

Αυτή είναι η γνώμη μας για τα  διατρέχοντα, ΣΥΝ και ΠΛΗΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής μας  γενικώς εικόνας τούτων των ημερών, που εκφράζεται καλύτερα με την …αντιστροφή της παροιμίας: «Ας αφήσουμε το γάμο, να πάμε για πουρνάρια»! Θα είναι πολύ πιο χρήσιμα!

Αρετή Μαλάμη