Comp 1

Τα υποκειμενικά

on .

- Με την Επιστήμη, με τον άνθρωπο. Κλινική δοκιμή φάσης 1 του εμβολίου ΒΝΤ116 για τον καρκίνο του πνεύμονα έχει αρχίσει σε ανθρώπους σε 34 ερευνητικά ιδρύματα σε επτά χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία. Το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα δεν είναι προληπτικό αλλά θεραπευτικό και εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες. Με την ευκαιρία  αυτής  της σημαντικής είδησης ας θυμηθούμε την στάση -προσθέστε πριν την λέξη "στάση" όσους  χαρακτηρισμούς νομίζετε- αριστερών και άλλων, από  την άλλη ιδεολογική πλευρά, που  υπονόμευσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, μόνο και μόνο ως  αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

-Οι οσμές από τον βούρκο τους πνίγουν τους ίδιους. Τους βλέπεις και τους ακούς να  καταγγέλλουν για χυδαία trolls o ένας τον άλλο, για μηνύσεις, για  εξώδικα, να κάνουν λόγο για «αήθεις» πρακτικές. Ούτε ένας, ούτε μία δεν ύψωσαν στο παρελθόν φωνή αντίδρασης και καταδίκης για τις αισχρές δημοσιεύσεις των trolls σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και σε βάρος  πολιτών.

-Σιωπή για το «Ο πρωθυπουργός (σ.σ. Α. Σαμαράς) είναι μαλ@@ας» (Κώστας Αρβανίτης) για  τα «Μητσοτάκη γαμ@@@σαι» και «ΝΔ = παιδεραστές». Για δημοσιεύματα σεξιστικά (είδα και  την εκ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου να διαμαρτύρεται για σεξιστικές σε βάρος της αναρτήσεις) σε βάρος γυναικών πολιτικών αντιπάλων τους και κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Η Όλγα  Γεροβασίλη απέστειλε εξώδικο στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη για τις «δυσφημιστικές αναρτήσεις του στο X», γιατί «επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως δήθεν ανάλγητη πολιτικό...». Δεν είχε  υπ’ όψιν της τις αναρτήσεις του όταν ο στιχουργός έγραφε, μεταξύ άλλων,  για  τον πρωθυπουργό  πως είναι «Συμπλεγματικός και κακομαθημένος γόνος με κοστούμι ηγέτη»;

-Επειδή είναι γελοίοι δεν σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνοι. Οι σπόροι του εκτσογλανισμού που έσπειραν στον στενό και ευρύτερο κομματικό τους πεδίο έχουν ήδη βγάλει εκατοντάδες εκατοντάδων καρπούς. Και αυτοί είναι το πρόσφορο "έδαφός" τους. Με "λίπασμα" από ΜΜΕ και επιχειρηματικούς κύκλους.

-Μην μου πείτε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. Στην θέση  του Σ. Φάμελλου για αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετείχε στην αισχρή επικοινωνιακή «σύσκεψη» το βράδυ της τραγωδίας στο ΜΑΤΙ (μην ξεχνάμε ότι άνθρωποι πνίγονταν στη θάλασσα μέχρι τις 12.00 το βράδυ και ο ίδιος μαζί  με το επιτελείο παραπλάνησης, συμμετείχε στην ''σύσκεψη'' αδράνειας και εγκληματικότητας στις 11.00 το βράδυ) ο Νίκος Παππάς, καταδικασθείς ομόφωνα με 13-0, για το ατιμωτικό αδίκημα της παράβασης  καθήκοντος.

- Δημοσιεύω και εδώ μια άποψή μου για μια λύση που αφορά το σημαντικό θέμα της στελέχωσης νησιών με προσωπικό από τον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης. Πρώτον. Δήμοι και Περιφέρειες να προσφέρουν για την διαμονή δωρεάν στέγαση. Δεύτερον. Το κράτος, δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση, να παράσχει ΤΩΡΑ κίνητρα οικονομικά, ισχυρά  βέβαια, όσον αφορά τους μισθούς και σημαντικές μειώσεις στα εισιτήρια κ.λπ.

-Με αφορμή ένα ακόμη fake news σε βάρος της χώρας μας που αφορά την στάση της Ελλάδας σε σχέση με τους πρόσφυγες, θέτω το ερώτημα προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση: Η ΕΥΠ ασχολείται με τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης;

-Φεμινίστριες και άλλες αριστερές «προοδευτικές»  συλλογικότητες  τα μάθατε τα νέα;  Την υπόσταση των γυναικών στην κοινωνία ακυρώνουν πλέον ολοκληρωτικά οι Ταλιμπάν στα τρία χρόνια αφότου ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν. Τώρα, ολοκληρώνουν το έγκλημα εξαφανίζοντας πλήρως τις γυναίκες από τη δημόσια ζωή και καθιστώντας τες αόρατες στην κοινωνία. Ακόμα και η φωνή τους απαγορεύεται πλέον. 

Τους απαγορεύεται να μιλήσουν. Ούτε καν μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους μπορούν να μιλήσουν ή να διαβάσουν δυνατά και να τραγουδήσουν, μήπως τυχόν ακουστούν έξω. Ο ήχος μίας γυναικείας φωνής εκτός σπιτιού θεωρείται ηθική παραβίαση!!!

Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..