Comp 1

Πώς τους… πετσόκοψες έτσι;

on .

 Πέρα από το μύλο, όπου αλέθονται τα σιτηρά (αυτά τα λίγα που υπάρχουν στην… εγκαταλελειμμένη Ελληνική γη…), υπάρχουν και οι «μύλοι» όπου γίνονται οι διεργασίες των πολιτικών κομμάτων! Και ο μύλος που δουλεύει τελευταία… στο φουλ είναι ο μύλος του ΣΥΡΙΖΑ! (έχει ήδη αρχίσει ο… αλευροπόλεμος!) 87 από… τη μια πλευρά, εκατοντάδες από την άλλη και στη μέση ο Πολάκης… μαινόμενος! Τέλος Αυγούστου και στην Άνω Ραχούλα το καφενείο πήρε φωτιά! Αφού πλήρωσαν όλοι τους τις καλοκαιρινές οφειλές σε… δημόσιο και ιδιώτες, ακόμη και τη… μηνιαία εξόφληση της ΔΕΗ (αγρίεψες πολύ, εσύ… του Χρηματιστηρίου!)… ανακουφίστηκαν που δεν πλήρωσαν καθόλου νερό, με τις… άπειρες διακοπές!

Και πλέον «ελεύθεροι», άρχισαν να ασχολούνται με τα «μικρά» και τα «μεγάλα» της πολιτικής! Δηλαδή, με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ακουμπώντας και λίγο τη Ν.Δ.!

Στη Νέα Δημοκρατία, ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Ένας Κυριάκος βαδίζει… ολομόναχος! Όμως το φθινόπωρο θα φέρει εξελίξεις… Και αυτές σχολιάζουν στο καφενείο, ο Μήτσος και η παρέα του…

Στην αντιπολίτευση, άλλοι ψάχνουν να εκλέξουν νέο αρχηγό και άλλοι να… καταργήσουν τον παλιό! Κάτι καινούργιο θα προκύψει σύντομα…

Ο Μήτσος όμως… καθαρόαιμος Δεξιός, χαίρεται με αυτή την «εικόνα», παρότι είναι βέβαιο πως αυτή η κατάσταση δεν εξυπηρετεί και δεν συμφέρει τη χώρα!

Ο ίδιος όμως, με τον… κομματικό μανδύα ενδεδυμένος και με μία… χαιρεκακία, αναφωνεί: «Πώς τους… πετσόκοψες έτσι, βρε Κυριάκο» 

Υ.Γ.: Ο λαός όμως, τι φταίει; Ίσως πληρώνει για τα λάθη του…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.