Comp 1

Απολογισμοί και …υπολογισμοί!

on .

Όλοι περίμεναν το πρώτο εξάμηνο του 2024, να αλλάξουν τα πράγματα και η οικονομική κατάσταση του Έλληνα, «επί τα βελτίω»! Δυστυχώς ο Έλληνας παρέμεινε με την προσμονή και απλός θεατής των εξελίξεων! Τα προβλήματα γύρω του να πολλαπλασιάζονται και από τη τσέπη του, τα ισχνά του εισοδήματα να αφαιρούνται!

Όμως φταίει και ο ίδιος… Επί ένα εξάμηνο είχε... αναλωθεί στο μέγα θέμα «της ξαπλώστρας»! Ήταν μια καλή δικαιολογία και… αρνήθηκε να κάνει διακοπές σε ακριβές ξαπλώστρες! (όλα τα υπόλοιπα ήταν πάμφθηνα...)

Την ίδια ώρα, που η τσέπη του ήταν… πολύ εξασθενημένη και πολλαπλασιάζονταν ταχύτατα τα χρέη του, προς πάσαν κατεύθυνση! (τα χρέη των κομμάτων να δείτε...). Το ίδιο διάστημα έκανε θραύση ο... πολλαπλασιασμός! Πολλαπλασιάστηκαν στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι - συνταξιούχοι, για να βγάλουν το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, καθώς η σύνταξη δε φτάνει!

Πολλαπλασιάστηκαν, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας, τα τηλεφωνήματα των παρόχων, προς τους καταναλωτές ρεύματος, βάζοντας δήθεν... πλάτη στο λογαριασμό μας, στην ουσία όμως… για λογαριασμό τους!

Αυτό το εξάμηνο είχαμε και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας! Εξαπλώθηκε πολύ αυτό το φαινόμενο, που το ακολουθεί κατά πόδας… η πανώλη των αιγοπροβάτων!  Αλλά και στο πολιτικό πεδίο, αυτή την περίοδο, είχαμε την αριθμητική πράξη του πολλαπλασιασμού, να υπερέχει όλων των άλλων!

Πολλαπλασιάστηκαν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες στο ΣΥΡΙΖΑ και το φθινόπωρο θα υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών!  Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ο πολλαπλασιασμός καλά κρατεί! Αν ο νικητής του φθινοπώρου, κατορθώσει να… πολλαπλασιάσει και τους ψηφοφόρους, ίσως προκύψει κάτι θετικό! 

Δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας, αν ο Κυριάκος το χειμώνα, βαδίζει… ολομόναχος!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.