Comp 1

Τα... υποκειμενικά

on .

Πριν από δυο χρόνια μεθοδεύτηκε από κύκλους εκτός Ελλάδας, για ποικίλους λόγους, ένα επικίνδυνο σκηνικό, με κυρίαρχο ένα fake news, όπως αποδείχτηκε καταλυτικά, περίτρανα και οριστικά, σε βάρος της ΧΩΡΑΣ μας. Τότε  που σαν (ως) να δόθηκαν οι εντολές διαβάζαμε στην  χώρα  μας, για την «μικρή Μαρία που την δάγκωσε σκορπιός  στον Έβρο και η μάνα της κρατούσε το άταφο κορμάκι της στα νερά του  ποταμού για να περιορίσει την αποσύνθεση»!!!!!! Δεν είχαν επιστήμονες να υπενθυμίσουν σε όλους  αυτούς πως «ένα νεκρό σώμα που έχει εκτεθεί στα στοιχεία, όπως το νερό και ο αέρας, θα αποσυντεθεί πιο γρήγορα»; Ή υπέτασσαν την επιστήμη στις κομματικές σκοπιμότητες; Ή να θυμηθούμε και τους «ψαγμένους» που έκαναν παραπομπές στον... άταφο Πολυνείκη της τραγωδίας ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή;

Συνταξιδιώτες, σ' αυτό το ζοφερό «ταξίδι», με συγκεκριμένο προορισμό την συκοφάντηση της χώρας μας και της κυβέρνησής της, εγχώριοι πολιτικοί, πολίτες, trols, και χρήστες του διαδικτύου και συγκεκριμένα  ΜΜΕ. Δείτε δυο από τις χιλιάδες αναρτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο και τις ίδιες λέξεις. Του Γιάννη Στέφου βουλευτή τότε του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ιωαννίνων, της Μερόπης Τζούφη βουλεύτριας σήμερα της Νέας Αριστεράς στον νομό Ιωαννίνων, τότε του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μόνο η υιοθέτηση και προβολή του συγκεκριμένου fake news. Είναι και οι γνωστοί χαρακτηρισμοί σε βάρος όσων διατυπώναμε, τα αυτονόητα ερωτήματα, από ένα ολόκληρο ιδεολογικό, κομματικό συνονθύλευμα. Και  μεταξύ αυτών και δυστυχισμένα ανθρωπάκια που για κάποια like, για να  αυτοχαρακτηριστούν σαν ευαίσθητοι αυτοί, γράφανε ανοησίες μεν αλλά στο ίδιο μήκος κύματος με τις επιθέσεις του Ερντογάν και μερικών ξένων ΜΜΕ.

Θυμίζω αποσπάσματα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή μου στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων η δημοσιογράφος Βασιλική  Σιούτη (με καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο) [..]Ανακάλυψα ότι τα δημοσιεύματα των έγκυρων, κατά τα άλλα ξένων διεθνών Μέσων Ενημέρωσης είχαν πάρα πολλές ανακρίβειες, για να το πω έτσι κομψά..[…]

{..].Πάνω στο προσφυγικό δράμα έχουν στηθεί και πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια, ειδικά από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση, και όχι μόνο από την Τουρκία. Και υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση εμπορίου και εκμετάλλευσης του προσφυγικού δράματος. Τρείς χιλιάδες ευρώ το άτομο είναι η μέση ταρίφα, μου είπαν πρόσφυγες που συνάντησα στο ΚΥΤ, που δίνουν για να τους περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα….Ξαναλέω ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό, διπλωματικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι εργαλειοποίησης, αλλά υπάρχει και μια επιχείρηση εμπορίου και εκμετάλλευσης του προσφυγικού δράματος και από τους διακινητές και όχι μόνο [..]

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η ακόλουθη επισήμανση που έκανε στην εκπομπή η Βασιλική Σιούτη για το σημείο της νησίδας από άμμο που αποτέλεσε και γενικότερα μέρος της συζήτησης, αν δηλαδή ανήκε σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος; {..} Δημοσιογράφοι των ξένων Μέσων ισχυρίζονταν αρχικά ότι είναι στο ελληνικό έδαφος και άρα οφείλουν οι ελληνικές αρχές να τους πάρουν από εκεί… Οι ελληνικές αρχές έλεγαν ότι με βάση την Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού, δεν είναι μέσα σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες, ότι είναι στην Τουρκία και πρέπει η Τουρκία να τους διασώσει. Τέλος πάντων το «διασώσει» το χρησιμοποιούμε και λίγο καταχρηστικά εδώ, γιατί δεν κινδύνευε η ζωή τους εκεί που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί παρουσιάστηκαν σαν να είναι εγκλωβισμένοι… Ήταν εγκλωβισμένοι, με έναν τρόπο, αλλά πολιτικά, με την έννοια ότι η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή με τα όπλα τους έλεγε ότι δεν θα σας αφήσουμε να γυρίσετε πίσω και τους απειλούσαν σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ίδιων. Εγώ προσωπικά καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την ιστορία, γιατί υπήρχαν ανακρίβειες».

Τα υπόλοιπα όπως η αναγνώριση από το «Spiegel» του fake της δήθεν είδησης, ο ρόλος της «μάνας», οι στόχοι αυτών που ήθελαν να εμπλέξουν την χώρα μας σε ένα επικίνδυνο σκηνικό είναι γνωστά.

 

Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.