Comp 1

Στο επίκεντρο…

on .

 Τον φετινό Αύγουστο, δεν βρέθηκαν στο επίκεντρο μόνο οι Έλληνες αθλητές που έδιναν τις μάχες στου Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού για ένα μετάλλιο, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες, που έμειναν πίσω και έδιναν τις δικές τους μάχες…

Στο Παρίσι ήταν οι μάχες των μεταλλίων με τις μεγάλες προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και στην Ελλάδα δινόταν… η μάχη των τιμών! Εδώ κυριαρχούσε το τρίπτυχο: Τρόφιμα-ενέργεια-ακτοπλοϊκά!

Τα τρόφιμα, έχουν πιάσει από καιρό τον… πρώτο διάδρομο και έχουν κάνει την κούρσα της ζωής τους! Δεν χάνουν το… χρυσό με τίποτα! Το ίδιο και η ενέργεια, που έχει τρομάξει τους καταναλωτές! Πολλοί από τώρα το σκέφτονται, το χειμώνα, να το γυρίσουν στη… λάμπα πετρελαίου!

Αλλά και εκείνα τα ακτοπλοϊκά, που για να πας οικογενειακώς σε νησί, θέλεις ένα μισθό και κάτι… ψιλά! Και η επιστροφή; Κολυμπώντας… Αλλά καλύτερα να μη γυρίσει κανείς γιατί το γραμματοκιβώτιο είναι γεμάτο… με χαρτιά πληρωμών! Αυτή η κατάσταση έχει αλυσοδέσει τον Έλληνα, που έχει βραχυκυκλώσει!

Και από την άλλη, έρχονται στο επίκεντρο οι… γνωστές κόντρες Γεωργιάδη - Κασσελάκη, που τις παρακολουθεί, για να περνάει την ώρα του! Μέχρι να αρχίσουν οι μεγάλες μάχες στο ΠΑΣΟΚ! Αυτές το φθινόπωρο θα έχουν κάποιο ενδιαφέρον! Γιατί και η αντιπολίτευση θα πρέπει να βγει από το τέλμα! Να παίξει και αυτή το ρόλο της…

Όπως στους Ολυμπιακούς, ο δεύτερος πιέζοντας τον πρώτο, γίνονται… τα ρεκόρ!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.