Comp 1

Καλό... βόλι!

on .

Άντε να περάσουν και τα πανηγύρια του 15 Αύγουστου, για να... αναλάβει δράση η ομάδα των κυνηγών! Στις 20 Αυγούστου ξεκινάει φέτος η κυνηγετική περίοδος και τελειώνει στις 28 Φλεβάρη του 2025! (μετά... έχουμε την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας).

Έχουν δηλαδή οι κυνηγοί, μεγάλο χρονικό εύρος για θηράματα... και για ψέματα! (και οι πολιτικοί, για την ονοματολογία του προέδρου!)

Με ειδικές διατάξεις ρυθμίζονται οι μέρες κυνηγίου και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων ανά είδος! Δηλαδή, αν κάποιος κυνηγός χτυπήσεις για αρχή… μία μπεκάτσα και περάσει δίπλα του, άλλη μία μπεκάτσα, θα πρέπει να την αφήσει... να φύγει, περιμένοντας ένα άλλο είδος πουλιού! Ίσως να έχει σειρά το κοτσύφι! (αυτό δεν γίνεται υπουργέ...).

Για τα αγριογούρουνα υπάρχουν ειδικές διατάξεις! Η μεγάλη αύξηση των γουρουνιών, ανάγκασε το υπουργείο, να «πέσουν ντουφεκιές», από τις 20 Αυγούστου και όχι από τις 15 Σεπτεμβρίου, που ίσχυε γι’ αυτά! Ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων, έχει βάλει σε μπελάδες την ύπαιθρο χώρα και όχι μόνο!

Τελευταία τα γουρούνια κυκλοφορούν, χωρίς… να έχουν άδεια κυκλοφορίας, σε αυλές σπιτιών, σε κεντρικές πλατείες! Γι’ αυτό το Υπουργείο έβγαλε την απόφαση: Βαράτε… στο σταυρό, γιατί γέμισε ο τόπος αγριογούρουνα!

Στην περιοχή μας το πρόβλημα έχει μεγιστοποιηθεί! Αγροτικές καλλιέργειες καταστρέφονται, οδηγοί οδηγούν τα αυτοκίνητά τους εθνικές οδούς… συνοδεία αγέλης αγριογούρουνων, με τεράστιο κίνδυνο ατυχήματος!

Σε τέτοιο περιβάλλον, ας ευχηθούμε ολόψυχα στους κυνηγούς: Καλό… βόλι κυνηγοί και προσοχή! Σημαδέψτε μόνο… τα αγριογούρουνα, όχι τους συναδέλφους σας! Γιατί, πολλές φορές το χόμπι, μετατρέπεται σε τραγωδία!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.