Comp 1

Το… ράλι των τιμών!

on .

Φέτος, που ήταν η χρονιά των Oλυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι, οι τιμές των προϊόντων στη χώρα μας, δεν… «κάθισαν στ' αυγά τους» να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αλλά αυτές έκαναν... το δικό τους ράλι ανόδου!

Είχαν βάλει «υψηλούς στόχους» ώστε… να ξεπεράσουν το Γιάννη, το Μίλτο και τον Καραλή! Οι τιμές στην Ελλάδα, που δεν ξεκίνησαν ποτέ από χαμηλά και δεν πέρασαν καθόλου από… προκριματικούς και ημιτελικούς καταλαμβάνοντας γρήγορα μία θέση στο «βάθρο των νικητών»!

Έτσι, αυτή… την ολυμπιακή χρονιά, στη μάχη των προϊόντων, την πρώτη θέση κατέλαβε το ελαιόλαδο! Είχε ξεκινήσει... την προετοιμασία του από πέρσι και φέτος εδραιώθηκε στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο! Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα τυριά και το κρέας μαζί και μοιράστηκαν το αργυρό μετάλλιο! Αλλά τώρα, και τα δύο προϊόντα, τρέχουν και δε φτάνουν, εξ αιτίας.... της πανώλης! 

Και στην τρίτη θέση, πήραν το χάλκινο μετάλλιο τα απορρυπαντικά!  Έγινε μία… ένσταση, σχετικά  με τους μπλε… και κόκκινους κόκκους των απορρυπαντικών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Παρουσιάστηκαν... οι πράσινοι κόκκοι, και η ένσταση θα εξεταστεί… το φθινόπωρο! Έδωσαν μάχες και άλλα προϊόντα, για να κερδίσουν μία θέση στο βάθρο, αλλά δεν τα κατάφεραν!

Αλλά δεν απελπίζονται… Οι υψηλές τιμές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά… τους Ολυμπιακούς! Και το ράλι της ανόδου, θα έχει και συνέχεια... Και τη λύση θα μπορεί να τη δώσει, μόνο ο καταναλωτής! Αύξηση τιμών τα καρτέλ! Δραματική μείωση της κατανάλωσης αυτός… Αμ πώς…

 Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.