Comp 1

Ένας είναι ο Στέφανος!

on .

Μας είχε… καλομάθει τους Γιαννιώτες με τις επιτυχίες του ο Στέφανος όλα αυτά τα χρόνια. Παντού πρωτιές και μετάλλια, χρυσά, ασημένια, χάλκινα. Σχεδόν σε κάθε διεθνή αγώνα που συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα. Μία πορεία αθλητική γεμάτη διακρίσεις. Αν δει κάποιος το βιογραφικό του, τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του, θα μείνει, κυριολεκτικά, με το στόμα ανοιχτό. 

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν το χρυσό στο Τόκιο πριν τρία χρόνια. Ποιος δεν θυμάται την χαρά και την περηφάνεια που ζήσαμε εκείνες τις μέρες. Γι’ αυτό σε κάποιους φάνηκε… μικρό πράγμα η έκτη θέση στο Σκιφ των Ανδρών που πήρε το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Προφανώς, γνωρίζουν (;) πολλούς αθλητές που έχουν λάβει καλύτερες θέσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες! 

Λοιπόν, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η εξάδα σε μία Ολυμπιάδα είναι σπουδαίο κατόρθωμα για έναν αθλητή, ασχέτως αν θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο ή όχι. Όνειρο απραγματοποίητο για τους περισσότερους. Ειδικότερα στην Κωπηλασία, τα έξι κορυφαία πληρώματα σε κάθε αγώνισμα, αυτά που φτάνουν στον τελικό, λαμβάνουν τον τίτλο του Ολυμπιονίκη. 

Ο Στέφανος το έχει πετύχει αυτό σε τρεις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα (2016 – 2021 – 2024). Έχει πάρει μία πρώτη και δύο έκτες θέσεις. Και, καθώς είναι μόλις 27 ετών,  έχει το χρονικό περιθώριο και προφανώς τη θέληση, την υπομονή και το πείσμα να το κάνει ξανά. Μακάρι…

Ανεξαρτήτως, πάντως, του τι θα γίνει στο μέλλον, ο Στέφανος Ντούσκος παραμένει ο σπουδαιότερος αθλητής που έχει βγάλει ποτέ η Γιαννιώτικη Κωπηλασία. O μεγαλύτερος αθλητής που έχει «γεννήσει» αυτή εδώ η πόλη και είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών για τη χώρα μας. 

Καλά είναι λοιπόν, οι τοπικοί φορείς, ειδικά ο Δήμος, ο οποίος, προς τιμήν του, τον συνεχάρη ήδη για την έκτη θέση, να του ετοιμάσουν και μία αντάξια της νέας του επιτυχίας υποδοχή τις επόμενες ημέρες που θα επιστρέψει στα Γιάννενα. Τη δικαιούται!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ