Comp 1

Εκλογές – παρωδία…

on .

Χαμογελάει ο ρατσιστής Ράμα. Κέρδισε -λέει- τις εκλογές στη Χειμάρρα. Με ταχυδακτυλουργικές λαθροχειρίες και γραφειοκρατικά τερτίπια βεβαίως. Μεταγραφές, βία, απειλές, φυλακίσεις, τρομοκρατία και όλα όσα μπόρεσε να κάνει για να στήσει σκηνικό επαναληπτικών (!) "εκλογών" - παρωδία. Αφού κατάργησε τη λαϊκή ετυμηγορία του 2023, καμώθηκε πως σέβεται τη θέληση του λαού της Χιμάρρας και προσέφυγε στη... λύση των επαναληπτικών εκλογών!

Μόνο που οι επαναληπτικές εκλογές του Ράμα ήταν παράνομες γιατί παράνομη ήταν και η καθαίρεση του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Είναι γνωστό ότι ο σταλινοφασίστας Ράμα έχει ρατσιστική αλλεργία στην ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των Βορειοηπειρωτών.

Δεν έχασαν οι Χειμαρριώτες. Κέρδισαν. 41% δεν είναι λίγο. Και αυτό το 41% είναι άξιο θαυμασμού. Αντιστάθηκε στις απειλές, τη βία, την τρομοκρατία και δεν πρόδωσε τον εθνισμό του, τη γλώσσα του, που θα την εξαφανίσει ο Ράμα από τις 5 Αυγούστου! Το 41% τίμησε τους αγώνες και το αίμα των ηρώων και μαρτύρων της φυλής του, που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα φοβερά συρματοπλέγματα και στα αλβανικά τάγματα εργασίας και ατρόμητοι στάθηκαν μπροστά στα σταλινικά εκτελεστικά αποσπάσματα του κόμματος που άνδρωσε τον Ράμα. 

Το 41% στάθηκε δίπλα στους διωκόμενους Μπελέρη και Κοκκαβέση και διακήρυξε ότι στην καρδιά της Ευρώπης παλεύει και αγωνίζεται για δημοκρατία, για ανθρώπινα δικαιώματα, για κράτος δικαίου με το κεφάλι ψηλά κόντρα στα αφανιστικά σχέδια του σοσιαλΗστή Ράμα. Δεν έχασαν οι Χειμαρριώτες, όποιος Τάβος κι αν κάθισε παράνομα στον δημαρχικό θώκο του νόμιμου Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη. 

Αιώνες τώρα οι Χειμαρριώτες και οι άλλοι Βορειοηπειρώτες είναι εκεί, στη γη των πατέρων τους και την υπερασπίζονται ενωμένοι απέναντι σε γκρίζους λύκους και αλβανικά όρνια. Ούτε και τώρα θα κατορθώσει το κλέψιμο της γης τους ο Ράμα ζητώντας μάλιστα και συνεργασία για νομιμοποίηση σ' αυτό το κλέψιμο από τον ηγέτη των Χειμαρριωτών Π. Γκικουρία. Δε θα το κατορθώσει. Και θα μείνει με το χαμόγελο του επίδοξου κλέφτη στα χείλη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ