Comp 1

Άρτος και θεάματα…

on .

Στη σημερινή δύσκολη εποχή, από κάθε άποψη, ο Δήμος, πέρα από την υποχρέωση να δίνει πρωτίστως τη «μάχη της καθαριότητας», έχει και την υποχρέωση, να δίνει και τη «μάχη του πολιτισμού»!

Μια καθαρή πόλη, πρέπει να έχει και τις πολιτιστικές της αναλαμπές! Δεν λέμε πως δεν γίνονται πράγματα στην πόλη, αλλά μπορούμε… και καλύτερα! Το τρίμηνο του καλοκαιριού, ηθοποιοί και τραγουδιστές, «ανεβαίνουν» στου Φρόντζου,… μαχόμενοι και αυτοί, για… τον άρτο του χειμώνα! (πλημμυρίδα εκδηλώσεων… με εισιτήριο!)

Ο Έλληνας, από αρχαιοτάτων χρόνων, διψούσαν για «άρτον και θεάματα» και έχοντας νόμισμα… τη μνα, γέμιζαν τα θέατρα!

Ο σύγχρονος Έλληνας, με το ευρώ, είναι απογοητευμένος, γιατί «δεν βγαίνει»! Καθώς, για να δει μια τετραμελής οικογένεια μία παράσταση, χρειάζεται 100 ευρώ!

Ο Δήμος, φαίνεται πως θέλει… να απαλύνει τον πόνο των δημοτών και προσπαθεί να έχει κάποιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, αλλά… χωρίς επιτυχία!

Δεν μπορεί ο… μέσος δημότης να είναι ικανοποιημένος, από μια Συμφωνική ορχήστρα και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Πέρσι όμως που ήρθε στον υπαίθριο χώρο Δ. Χατζής, ο Βασίλης Λέκκας, με την τεράστια φωνή, καλεσμένος και… πληρωμένος από το Δήμο, …αναστέναξε όλο το παραλίμνιο!

Ας δώσει λοιπόν και ο Δήμος… στο λαό, έστω και στην επόμενη περίοδο, 2-3 καλές εκδηλώσεις δωρεάν, γιατί το ευρώ είναι… δυσεύρετο στην τσέπη, όσο και η… αρχαία μνά!

Ο λαός… διψάει για «άρτον και θεάματα»!

Με τέτοια τακτική και ο Δήμος… θα είναι κερδισμένος. 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.