Comp 1

Τα υποκειμενικά

on .

- Οι  πρόσφατες  αναγκαστικές "διευκρινίσεις", μετά την παγκόσμια  κατακραυγή, συνιστούν τη πρώτη μεγάλη ήττα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Την ήττα της προώθησης της διχόνοιας στην κοινωνία. Αναδεικνύουν την αποδοκιμασία της άρνησης της διαφορετικότητας, ναι, ναι, την οποία άρνηση προωθούν με την επωδό πως για τα δεινά της ανθρωπότητας ευθύνεται ο λευκός, ο άνδρας και μια συγκεκριμένη θρησκεία την οποία λοιδόρησαν και μόνον αυτή. Τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών μπορεί να έχουν διαφορετικές  απόψεις σε αρκετά θέματα, αυτή είναι  και η μοναδικότητα μόνο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά δεν είναι διατεθειμένα να υποκύψουν σε νέους  ολοκληρωτισμούς που εμφανίζονται με «προοδευτικό» προσωπείο.

 -Συμπερίληψη είναι μία έννοια ταυτόσημη με την αποδοχή, που καθιστά απαραίτητη την αναγνώριση της αξίας κάθε ατόμου. Τη δημιουργία μίας συλλογικής αντίληψης πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε μέλη της κοινωνίας, χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα. Η διχόνοια ΔΕΝ είναι  συμπερίληψη. Αποκαλυπτική η Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει εμφατικά: […] ΤΟ  ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ «ΧΑΟΣ» ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ». Ο στόχος: ΔΙΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

-Ε! Αλλού αυτά! Εσείς του «δεν είναι αυτό που νομίζεις»… Είχαμε επαινετικά σχόλια και  θριαμβευτικές  ιαχές ευθύς εξ αρχής με βάση την αρχική γνώση πως ήταν "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ". Γι' αυτό και ΜΟΝΟΝ τα σχετικά θετικά σχόλια. Τα άλλα που ακολούθησαν χειροτέρεψαν τα  πράγματα  και  σας  εξέθεσαν. Α! Αν υπήρχε ένας συμβολισμός που θα αφορούσε π.χ. τον Προφήτη, ποια θα ήταν η άποψή τους; Την γνωρίζουμε: ΑΝΟΧΗ στον ισλαμικό φασισμό, τον σκοταδισμό και, για παράδειγμα, στις κλειτοριδεκτομές.

 - Σας γνωστοποιώ  μια απόφαση  που  δεν θα τύχει  προβολής  από εκείνους -νες -ν@, μεταξύ  των οποίων και μια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που προέβαλαν την άποψη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο επίμαχο θέμα: {...} Σε άμεση συμμόρφωση για την αποχώρησή του από το κτίριο της οδού Ερμού 134-136 καλείται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ύστερα από την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας  την Τρίτη. {...]

 - Έχει  ενδιαφέρον, δείτε ...πεπραγμένα. Από το κείμενο του ΣτΕ:

{...} Από τη δικογραφία, εξάλλου, προέκυψε ότι στο ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει και τον αύλειο χώρο του κτιρίου, είχαν διενεργηθεί πολλές εκδηλώσεις από τρίτους, με τη συναίνεση του Συλλόγου (“ετήσιο πάρτι για την οικονομική της ενίσχυση πραγματοποιεί σήμερα από τις 10 το βράδυ η Ένωση… 5 ευρώ με ποτό ...”, “… η… μπροστά στις εκλογικές μάχες ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...”, “Ι. Γλέντι… το καθιερωμένο μας ραντεβού… μεταφέρεται… στο κτίριο Ελλήνων Αρχαιολόγων… θα σερβίρεται…”, “Μεγάλο Καλοκαιρινό Πάρτι του Εντευκτηρίου...”, “… στον κήπο του ΣΕΑ… μετά τις 22.00 μεγάλο πάρτι με φοβερές μουσικές και ποτά μέχρι το πρωί...”, “Δικαιοσύνη για το έγκλημα ...” κ.ά.). Ενόψει τούτων, η Υπουργός Πολιτισμού ανακάλεσε τις πράξεις παραχώρησης με δύο, κατά βάση, αιτιολογικά ερείσματα: α) ότι η συστηματική παραχώρηση του δημοσίου ακινήτου σε τρίτους από τον ως άνω Σύλλογο, προς τον οποίο αυτό είχε παραχωρηθεί, συνιστούσε παράβαση των όρων παραχώρησής του προς αυτόν, και β) ότι η περαιτέρω παραχώρηση του ακινήτου σε τρίτους εκ μέρους του Συλλόγου έθετε σε κίνδυνο το κηρυγμένο μνημείο και, για το λόγο αυτό, η ανάκληση της παραχώρησης υπαγορευόταν από λόγους δημοσίου συμφέροντος. {...}  

-{…} Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι πράξεις παραχώρησης του όλου ακινήτου στον Σύλλογο συνιστούσαν θετικό μέτρο για την ανάδειξη του παραχωρηθέντος μνημείου, για την οποία αποτελούσε εγγύηση η ιδιότητα των παραχωρησιούχων ως αρχαιολόγων. Όμως, κατά την απόφαση, οι πράξεις αυτές “… δεν περιελάμβαναν… τη δυνατότητά του… να διαθέτει... τη χρήση του παραχωρηθέντος στον ίδιο ακινήτου σε τρίτους, οι οποίοι, άλλωστε δεν δεσμεύονταν από τους καταστατικούς σκοπούς του,… για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανοικτών στο κοινό που… επέτρεπαν την προσέλευση απροσδιόριστου αριθμού ατόμων στο μνημείο για την ανάπτυξη πάσης φύσεως δραστηριοτήτων {...}. 

Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..