Comp 1

Μια ακόμη «πρωτιά»!

on .

Άλλη μια… πρωτιά για τη χώρα μας! Η Ελλάδα έχει τον πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη!

Ε, καλά, αυτό το περιμέναμε… Δεν… περιμέναμε να έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα με τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους Βέλγους! Αλλά να είμαστε πιο χαμηλά και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μας ξάφνιασε! Δηλαδή μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τα… Ντάτσουν 25ετίας και βάλε; Φαίνεται πως αυτή είναι η πικρή αλήθεια… Δυστυχώς, η παλαιότητα των αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη οδική ασφάλεια, που τελικά γίνεται… ανασφάλεια!

Η κυκλοφορία των παλαιών αυτοκινήτων, λόγω οικονομικής ανέχειας των Ελλήνων, αποτελούν «κινητές βόμβες» στους ελληνικούς δρόμους! Τη δεκαετία του ’80, ο Έλληνας, αναβαπτισμένος στη Δημοκρατία και αφήνοντας πίσω… την αφραγκία, είχε καινούργια αυτοκίνητα! Σε αυτό βοήθησαν και οι τράπεζες τότε… Και κάθε 7-8 χρόνια… καμάρωνε ο Έλληνας με καινούργιο όχημα!

Τώρα οδηγεί το… γερασμένο του! Και ο Έλληνας οδηγός ταλαιπωρείται! Άλλος στους δρόμους… σπρώχνει το αυτοκίνητο… οικογενειακώς, στο δρόμο προς τη θάλασσα! Άλλος σταματάει στην άκρη του δρόμου, γιατί η πόρτα συνοδηγού… δεν κλείνει! Άλλος έχει προβληματική… τη μίζα! Μόνο οι βουλευτές στην Ελλάδα έχουν σήμερα καινούργια αυτοκίνητα! Φρόντισε γι’ αυτό ο λαός, ώστε να έχουν ασφαλή οδήγηση και να… οδηγήσουν και εμάς στην ευημερία!

Είναι… μέλημά μας να κυκλοφορούν με ασφάλεια, οι εθνοπατέρες μας! Και ο ίδιος ο λαός με… γερασμένα αυτοκίνητα! Αλλά το χειρότερο είναι πως και ο λαός είναι… πολύ γερασμένος!

Και η δική του γήρανση έχει… επιπτώσεις, καθώς η υπογεννητικότητα, τα τελευταία χρόνια… θριαμβεύει στη χώρα μας! Γερασμένος… στόλος, γερασμένος πληθυσμός!

*O Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.