Comp 1

Ένας στους οχτώ… κερδίζει!

on .

Το... φυσικό αιρκοντίσιον του γεροπλάτανου, στην Άνω Ραχούλα, είναι πραγματική απόλαυση... Εκεί την έβγαλαν «καθαρή», με το μεγάλο καύσωνα, ο Μήτσος και ο Θύμιος! Κάτω από το βαθύ  τον ίσκιο, έκαναν τις γνωστές πολιτικές αναλύσεις και οι δυο τους… πρότειναν τις ενδεδειγμένες λύσεις! 

Αφού «πέρασαν επί τροχάδην» τα προβλήματα με την οικονομική δυσπραγία, μετά μπήκαν… στο ψητό, για του ΠΑΣΟΚ την αρχηγία! Αλλά πριν από αυτό, έριξαν μερικά μπινελίκια, γιατί τους αγρίεψαν τα χαρτιά του νερού και της ΔΕΗ, που μόλις ήρθαν και ήταν παραφουσκωμένα!

Τους λογαριασμός τους αφήνουν απλήρωτους, όλο το καλοκαίρι, γιατί τώρα έχουν τα έξοδα… για τα πανηγύρια! Και μετά από αυτή την... επώδυνη οικονομική παρένθεση, μπήκαν στο κυρίως θέμα, την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ!

Οι δυο πολύπειροι... εκλογολόγοι της Άνω Ραχούλας, σχολίασαν: Αυτή την περίοδο, δύο κατηγορίες ανθρώπων, πραγματικά υποφέρουν και από τον καύσωνα... Η μια κατηγορία είναι αυτή που πουλάει ντόνατς και κασέτες στις παραλίες, για το… καυτό μεροκάματο! 

Η άλλη κατηγορία, που τη χτυπάει το λιοπύρι, γυρνώντας όλη την Ελλάδα, μέσω καύσωνα, είναι… οι οκτώ υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μαζί με της παρατρεχάμενούς τους!

Τρεις μήνες… ηλιοθεραπεία, με αβέβαιη την επιτυχία! Ένας κερδίζει, εφτά χάνουν! Όλοι τους ψάχνουν... επίμονα τους ψηφοφόρους! Άλλοι μέσα στις... έρημες πόλεις (εκεί βρίσκονται οι... κάτω της μεσαίας τάξης που αδυνατούν... να κολυμπήσουν!).

Άλλοι ψάχνουν τους ψηφοφόρος στην παραλία! (εκεί είναι πιο εύκολη... η λεία!). Αλλά η μεγάλη μάζα είναι... στα χωριά, για... οικονομικούς λόγους και εκεί ανταμώνουν και οι υποψήφιοι... ξεφαντώνουν!

Τουλάχιστον να το... γλεντήσουν! Έτσι κι αλλιώς, ένας στους οκτώ κερδίζει! Και το βασικό είναι, μετά τη νέα ηγεσία, να μην αρχίσει… η ανταρσία!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.