Comp 1

Επειγόντως… τεχνητή νοημοσύνη στην κυβέρνηση!

on .

ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ! Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όχι μόνο από τον καύσωνα διαρκείας, αλλά και από την ανικανότητα διαρκείας της κυβέρνησης να βάλει φρένο στο ράλι ανόδου των τιμών καταναλωτικών αγαθών, της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων. Είναι αδιανόητο για κάθε πολίτη να μην μπορούν οι «αρμόδιοι» να ανακόψουν την φρενήρη κερδοσκοπική πορεία, ότι δήθεν δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. ΤΙ θα πει «από κοινού να αγωνιστούμε για την καταπολέμηση της ακρίβειας», που λέει η κυβέρνηση; Δηλαδή, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές; Το μόνο που θα μπορούσαν είναι να μην αγοράζουν τίποτε και να πεθάνουν από την πείνα. Οπότε αμέσως θα λύνονταν το πρόβλημα. Χωρίς αγοραστές, αναγκαστικά οι τιμές των προϊόντων θα μηδενίζονταν. Έτσι θα ξεμπέρδευε και η κυβέρνηση από πολλούς μπελάδες, χρηματοδοτήσεις έργων, μισθοδοσίες, συντάξεις κλπ απαιτήσεις των… αναιδών πολιτών που θέλουν και φαγητό κιόλας.

ΣΕ τέτοιες περιπτώσεις, σαν κι αυτές που αντιμετωπίζουμε σήμερα, η παραδοχή εκ μέρους όσων έχουν την ευθύνη ότι απέτυχαν στο πιό καίριο ζήτημα, θα ήταν μιά έντιμη στάση. Τέτοια ευθιξία όμως δεν υπάρχει. Αποχαυνωμένοι από την οίηση της εξουσίας και τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν, το κόστος των οποίων επωμίζεται ο λαός, συμπεριφέρονται ως να ήρθαν από άλλον πλανήτη, ως εξωγήινοι, κοινώς λεγόμενο ως «ούφο». Τι, μήπως τους προσβάλλουμε; Ποιούς; Εκείνους που νοιάζονται μόνο για το… σαρκίον τους;

ΞΕΡΕΤΕ τι λέμε; Επειδή τους περισσότερους τους θεωρούμε ως κρανία άνευ εγκεφάλων, να εφαρμοστεί υποχρεωτικώς σε όσους ασκούν εξουσία (όποιου κόμματος κι αν είναι), η τεχνητή νοημοσύνη. Να τους εμφυτεύουν ένα «τσιπάκι» με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτό π.χ. που έλεγαν πριν από τις εκλογές ότι θα υλοποιήσουν. Έτσι λοιπόν θα το εκτελούσαν χωρίς πισωγυρίσματα και φτηνές δικαιολογίες. Όταν δε θα έληγε η θητείας τους να τους το αφαιρούσαν για να ξαναγυρίσουν στην προτέρα κατάστασή τους, την ηλιθιότητα. 

ΑΚΡΑΙΟ; Φυσικά, αλλά βλέπετε εσείς άλλη λύση; Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο; Εδώ κάθε ημέρα που περνά, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Πότε φταίει για όλα τα δεινά ο κορωνοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά ο άλλος στη Μέση Ανατολή, άλλοτε κάποια διεθνή κέντρα ή η (οποιαδήποτε) αντιπολίτευση. Ποτέ όμως η κυβέρνηση! Αν αυτό δεν είναι αδιάντροπος εμπαιγμός από εκείνους που δια της ψήφου μας ετάχθησαν να υπηρετούν το λαό, τι είναι; Δεν λέμε ότι είναι εύκολη υπόθεση η διοίκηση ενός κράτους, αλλά γνώριζαν τις ευθύνες τους. Αν δεν έκριναν τους εαυτούς τους ικανούς για τέτοια αξιώματα, ας μην αναλάμβαναν. 

ΟΜΩΣ, ικανοί να λύσουν προβλήματα μπορεί να μην είναι, αλλά για ό,τι τους αφορά είναι σαΐνια. Απόδειξη ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες πήραν όλοι οι βουλευτές καινούργια αυτοκίνητα, πιό ασφαλή είπαν. Δεν έχει σημασία που οι πολίτες αγκομαχούν για να επιβιώσουν, ούτε που η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Άρτας έκλεισε ή που ζητούν να επιστρέψουν οι επαγγελματίες την επιδότηση του ρεύματος. Προέχει η ασφαλής μετακίνηση των εθνοπατέρων και εθνομητέρων, με τα δικά μας χρήματα όμως, διότι το κράτος δεν έχει! Κατά τα άλλα η Ελλάδα προχωρά μπροστά…