Comp 1

Οι φακοί… «επαφής»!

on .

Η γνωστή αρχαιοελληνική φράση, αιδώς αργείοι, σημαίνει σε… απλά ελληνικά: Ντροπή σας! Αυτή τη φράση, μπορεί να την ακούσουμε πάρα πολλές φορές στην καθημερινότητά μας, είτε στην αρχαιοελληνική, είτε… στη νεοελληνική της έκδοση! Μας δίνουν «αφορμές» πολλοί άνθρωποι, ακόμη… και πολιτικοί! Υπάρχουν πράξεις αλαζονείας και αυταρχισμού πολιτικών προσώπων και εκεί ο κάθε απλός και εχέφρων πολίτης, δικαιούται να αναφωνήσει: Αιδώς Αργείοι! (είναι οι περιπτώσεις, που οι πολιτικοί, …χάνουν τους «φακούς επαφής» με τους πολίτες και παραλογίζονται!). Υπάρχουν επίσης «κομματικές διεργασίες», όπου ο κάθε πικραμένος… εκφράζει τις αρχηγικές του επιθυμίες! (θα μου πείτε, πως έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα!)

Έτσι, μία… ντουζίνα υποψηφίων αρχηγών μαζεύτηκαν στο ΠΑΣΟΚ και… στενοχωρούν πολύ, αρκετούς ψηφοφόρους, που επί μισό αιώνα στηρίζουν το κόμμα, ακόμη και όταν αυτό «έπεσε σε κώμα»!

Αγνοούν φαίνεται, μια άλλη ρήση: ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Και μπορεί οι νουνεχείς ψηφοφόροι, να μη φτάνουν στα άκρα και να τους… τα ψάλλουν αρχαιοελληνικά ή απλά ελληνικά, αλλά τουλάχιστον, λόγω… πείρας, μπορούν να τους νουθετήσουν, λέγοντας: θέλει πολλά προσόντα η κάθε ηγεσία και προπαντός χρειάζεται να υπάρχει αυτογνωσία! Έτσι, που να μη χρειαστεί, κανείς από αυτούς που αγαπάνε ανιδιοτελώς το κόμμα, να βάλουν στο στόμα τους τη φράση: Αιδώς Αργείοι! Ντροπή σας! 

Υ.Γ.: Πάντως, ολόκληρη η Άνω Ραχούλα είναι ανάστατη με αυτά που βλέπει και ακούει! Το μόνο θετικό είναι, πως στις προσεχείς εκλογές του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, υπάρχουν… δύο υποψήφιοι! Ο καλύτερος… ας πάρει το Σύλλογο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.