Comp 1

Τα... υποκειμενικά

on .

-Δεν είναι metooδες, metooδοι, metooδ@...Βοθρατζουδες-δοι-δ@ είναι. Ανεβάζουν, προβάλλουν, διαδίδουν, ανέχονται, όχι μόνο σεξιστικά σχόλια κατά της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά και χυδαία και εμετικά. Έμαθαν έτσι στον κομματικό, ιδεολογικό τους βούρκο ή εκεί βρήκε πρόσφορο έδαφος η ατομική τους ανήθικη υπόσταση; 

-Υποθέτω πως όλοι, όλες, όλ@ που έβαζαν την φωτογραφία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και την πρότειναν ως σημαιοφόρο, με τα γνωστά εμετικά σχόλια για την Μαρία Σάκκαρη, τώρα που η Αντιγόνη ΠΑΝΑΞΙΑ θα είναι σημαιοφόρος, θα αναρτήσουν ξανά την φωτογραφία της με την Ελληνική σημαία. Τι, όχι;

- Στο ΠΑΡΙΣΙ και η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ… Πόσος εθνικισμός υπάρχει σ' αυτή την ομάδα!!! Ο προπονητής, ο Βασίλης Σπανούλης, δηλώνει ότι "είμαστε όλοι πατριώτες και αγαπάμε την Ελλάδα...". Ακολουθεί ο Ντίνος Μήτογλου που διατυπώνει την άποψή του πως "βάλαμε την πατρίδα πάνω απ' όλα...". Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιάννης τραγουδούσε πριν την έναρξη τον Εθνικό Ύμνο... Και  τα παιδιά  του  ντυμένα στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Πώς να τα αντέξουν οι εγχώριοι οπαδοί του συνθήματος ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η ΠΑΤΡΙΣ -ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Οι σύντροφοι του στελέχους που έλεγε πως «η σημαία  είναι απλώς  ένα  πανί» και όσοι παρακολουθούσαν, άλλοι με κρυφή και άλλoι με φανερή ικανοποίηση…  «αντισυστημικούς επαναστάτες», να καίνε την Ελληνική σημαία στην Πατησίων.

- ΕΣΤΙΑ: “Κοινό μέτωπο Καραμανλή – Σαμαρά”. Για  να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για τις  μεθοδεύσεις διαφόρων κύκλων. Η γνώμη μου είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ενοχλεί, πέραν όλων των άλλων και για τις γεωπολιτικές επιλογές του και ιδιαίτερα  για την στήριξη της Ουκρανίας.

- Ακούσατε και διαβάσατε αναλύσεις για  το αποτέλεσμα στην Γαλλία από… αντικειμενικά  ΜΜΕ τα οποία αναφέρονταν σε έδρες και όχι σε ψήφους. Δείτε τώρα στην στήλη «Τα… υποκειμενικά  του Γιώργου Γκόντζου» και μια άλλη διάσταση.

Στον πρώτο γύρο της 30ης Ιουνίου η Λεπέν πήρε 10.628.000 ψήφους και ποσοστό 33,15%. Το Λαϊκό Μέτωπο 9.021.000 ψήφους και ποσοστό 28,12%. Το Μακρονικό κόμμα 6.818.000 ψήφους και ποσοστό 21,27%.

Στον δεύτερο γύρο της ''ανατροπής'' η Λεπέν έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους ή ποσοστό 37,05%. Το Λαϊκό Μέτωπο 7 εκατομμύρια ή 25,7%. Το Μακρονικό Κόμμα 6,3 εκατομμύρια ψήφους και 23,15%... 

-Οι βουλευτικές έδρες λόγω ενός παραδόξου συστήματος είναι δυσανάλογες ως προς την δύναμη των κομμάτων, μιας και ο πρώτος μιας περιφέρειας έστω και με μια ψήφο διαφορά είναι νικητής. Φαίνεται λοιπόν πως η διαφορά Λεπέν - Μελανσόν στον δεύτερο γύρο είναι τρία εκατομμύρια ψήφοι, διαφορά πολύ μεγαλύτερη του πρώτου γύρου...

Αν μάλιστα αναλυθεί το αποτέλεσμα, η Λεπέν έχει καταφέρει να κερδίσει ψήφους στις πιο ανασφαλείς περιοχές και στις πιο φτωχές. Προκαλεί θυμηδία, τουλάχιστον, πως οι αριστεροί στην Ελλάδα θέλουν απλή αναλογική, αλλά δεν έχουν ουδέν πρόβλημα με το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας που αποτελεί κυριολεκτικά κλοπή.

Φαντασθείτε στην Ελλάδα να κυβερνούσε κεντροδεξιό κόμμα ,που θα ήταν δεύτερο με τρία εκατομμύρια ψήφους διαφορά από το πρώτο, λόγω του εκλογικού συστήματος, τι θα ακούγαμε…

- Από  την φίλη REVEKKA  VITAL αυτή  η περιγραφή (σ.σ: Η σιωπή  είναι  συνενοχή): {…} Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με πυραύλους το Κεντρικό Νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο. Στην καρδιά της Ουκρανίας. Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Οχμαντίτ» διατηρούσε και ογκολογική πτέρυγα. Μωρά και παιδιά χωρίς μαλλιά αλλά με τεράστια ψυχική δύναμη, μακριά από παιχνίδια και φίλους αλλά και πολύ κοντά στον θάνατο, με τρυπημένα χέρια από βελόνες, δίχως την ανεμελιά των συνομήλικων και με την αβεβαιότητα για το αν θα τα καταφέρουν, παιδιά που δεν ήταν τόσο τυχερά όσο άλλα, μωρά που πάλευαν να ζήσουν, βίωσαν άλλον έναν εφιάλτη.

Παιδιά, γονείς και γιατροί που τρέχουν τον δικό τους μαραθώνιο ζωής ήρθαν αντιμέτωποι με την φρίκη των τρομοκρατών. 36 άτομα δολοφονήθηκαν ενώ υπήρξαν περισσότεροι από 150 τραυματίες.

Το Τμήμα Αιμοκάθαρσης καταστράφηκε, τα Τμήματα Αιματολογίας, Ογκολογίας και Καρδιολογίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Το Νοσοκομείο διατηρούσε μοναδικό εξοπλισμό που δεν υπήρχε σε άλλο της Ουκρανίας. Συνεχίζονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να εντοπιστούν και να διασωθούν επιζώντες ακόμα και κάτω από τα χαλάσματα.

Αρκετά από τα παιδιά δεν μπορούν να μεταφερθούν πολύ μακριά ενώ γιατροί κι εθελοντές έχουν πέσει με τα μούτρα να βοηθήσουν. Στο νοσοκομείο βρίσκονταν 20 καρκινοπαθή παιδιά. Ένας χειρουργός, τη στιγμή της επίθεσης, έβαλε το σώμα του πάνω σε ένα μωρό για να το προστατεύσει κι έτσι το αγγελούδι επέζησε. Είναι μόλις δύο μηνών. {...}