Comp 1

Τα... υποκειμενικά

on .

- Ο  Νίκος  Πλακιάς είναι ο  γονέας  που  έχασε  τις δυο δίδυμες  κόρες  του στην τραγωδία  των Τεμπών. Με  αφορμή  την «είδηση»  για το «κοντέινερ - φάντασμα» που διατυπώθηκε από  κόμματα της  αντιπολίτευσης  και  προβλήθηκε  στο διαδίκτυο και τα σενάρια που κυκλοφορούν για το βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

{...} Επειδή ακούγονται πολλά σήμερα για ένα κοντέινερ που μεταφέρθηκε στην Λάρισα στην περιοχή κουλούρι (είναι το μέρος που βρίσκονται και τα άλλα βαγόνια των τρένων). Και ήδη άρχισαν πάλι οι γνωστοί - άγνωστοι τα σενάρια. Το κοντέινερ μεταφέρθηκε σήμερα στην Λάρισα μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή για να ελεγχθεί από ειδικούς. Έγινε μετά από αίτημα οικογένειας. Το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά την σύγκρουση ο οποίος είναι στην Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του. Το ζήτησε τώρα ο ανακριτής για να εξετάσει τα χτυπήματα και τα βαθουλώματα που έχει για να δει αν μπορεί να ανακτήσει από τα θραύσματα κάποιο υλικό που να συνδέεται με την έκρηξη Αυτά για την ενημέρωσή σας και για να μην ακούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. {...}. 

- Και την σκυτάλη από τους αριστερούς και «προοδευτικούς» τυμβωρύχους ανέλαβε ο  τυμβωρύχος από την άλλη πλευρά, αλλά της  ίδια  πρακτικής. Και απάντησε ο τραγικός  πατέρας. Δείτε  την απάντηση στον  Κυριάκο  Βελόπουλο και  σημειώστε, εκτός  των άλλων  και  αυτό  το σημείο:  «Οι  άλλοι  συγγενείς είναι τρεις και εμείς είμαστε 50, άρα δεν υπάρχει περίπτωση λάθους». Τελικά, πόσα παιχνίδια απάνθρωπα είχαμε από κόμματα στο όνομα δήθεν των θυμάτων; Και γιατί  τα ΜΜΕ προέβαλαν συστηματικά ΜΟΝΟ συγκεκριμένους γονείς που λειτουργούσαν ως κομματικοί εκπρόσωποι στο όνομα των νεκρών παιδιών τους; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τα θύματα και ΟΛΑ στο ΦΩΣ. 

- Δεν  υπάρχει  ουδεμία έκπληξη για  την στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και  του Κώστα Καραμανλή, όπως  εκφράστηκε  και με την παρουσία τους  στην  εκδήλωση για το βιβλίο εκδότη που από τα «δεξιά» είναι εδώ και  πολύ καιρό στην επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τον τρόπο του ο καθένας. Με πιο αιχμηρές  τοποθετήσεις ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φαίνεται να «ξέχασε» ότι το σύστημα που τον κρέμασε  στα «μανταλάκια» για την υπόθεση NOVARTIS τον προβάλλει δεόντως και με την σιωπή του όλο αυτό το διάστημα και στις αήθεις πρακτικές του ίδιου συστήματος αποκλειστικά κατά του πρωθυπουργού,  ο Κώστας Καραμανλής, την ίδια  ώρα μάλιστα που  στελέχη της κυβέρνησής  του  ταυτίζονται οργανωτικά και πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Και  ύστερα συζητάμε γιατί  κατηγορείται ο Μ. Καραγάτσης ως «σεξιστής» και ως συγγραφέας που, ιδιαίτερα στην ΜΕΓΑΛΗ  ΧΙΜΑΙΡΑ, προβάλλει  την «πατριαρχία»… Σε  συνέντευξή του ο συγγραφέας βιβλίου εκτιμά ότι «ο φαλλός είναι μια πολλαπλή απάτη», και ότι «Γεννιόμαστε όλοι λεσβίες!» και προσθέτει:

 {...} Το υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα είναι εξολοκλήρου στημένο πάνω στη συνθήκη και τις ιδιοτροπίες της φαλλικής λειτουργίας, η φαλλική επιθυμία είναι το «καύσιμό» του και η φαλλική απόλαυση η «ποντικοπαγίδα» του. Ο αρσενικός λεσβιασμός είναι ένα κίνημα ανταρσίας στο πλαίσιο της κυρίαρχης κουλτούρας του φύλου. Απευθύνεται πρωτίστως στους «straight/ετεροφυλόφιλους άντρες», και προτάσσει την αποστασία του φύλου και την αποδόμηση του φαλλού {...}. Επιχειρείται η ακύρωση, εκτός  των μεγάλων λογοτεχνικών έργων, Της  Γενετικής, της  Βιολογίας, της Ιατρικής και της Ανατομίας.

- Είδα  πολλά «ΜΠΡΑΒΟ» στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο επειδή ακύρωσε την συναυλία του στην Κρήτη, επειδή χορηγός ήταν η ΤΕΡΝΑ. Αντέδρασαν διάβασα φορείς  της περιοχής  λόγω  του «καταστροφικού ρόλου στο περιβάλλον από την ΤΕΡΝΑ». Στην ανακοίνωσή του ο συνθέτης  σημειώνει  μεταξύ  άλλων: «Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτή. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν». Διαβάζοντας  την πρώτη  πρόταση  σκέφτομαι  το  εξής  ενδεχόμενο, όχι  και τόσο φανταστικό… Μέλη του  Συντονιστικού να  καταλαμβάνουν  τον χώρο  της  συναυλίας, ή κατά  την διάρκειά της να φωνάζουν συνθήματα… Μετά  έβαλα  στο google, ΤΕΡΝΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ και μου έβγαλε και αυτή την φωτογραφία. Με τον γνωστό καλλιτέχνη προσκεκλημένο σε κομματικά Φεστιβάλ και σε διάφορες  εκδηλώσεις για «την ειρήνη και τον άνθρωπο». Αν  κάποιος γνωρίζει  αν η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε ή ακυρώθηκε, ας με ενημερώσει…