Comp 1

Χωρίς αναισθητικό…

on .

Αυτή η κομπορρημοσύνη του Αδώνιδος, ξεπέρασε κάθε όριο! Έκανε τη δήλωση και… φούσκωσε από υπερηφάνεια! Επί της δικής μου θητείας, είπε, στο Υπουργείο Υγείας, έγιναν τα περισσότερα χειρουργεία στη χώρα! (ρεκόρ… εισαγωγών – εξαγωγών!)

Αυτή τη δήλωση, την επανέλαβε, ως κατόρθωμα, και ο «δικός του πολιτικά» Μήτσος! Και την έκανε σκοπίμως στο καφενείο, για λόγους… αποπροσανατολισμού, αδιαφορώντας για τις «ενδοοικογενειακές σφαλιάρες» που δέχεται το κόμμα! 

Και ο Θύμιος δεν κρατήθηκε και έκανε και αυτός τη… δική του δήλωση:

Τα χειρουργεία, Μήτσο, του είπε, πράγματι αυξήθηκαν στα Νοσοκομεία, στη θητεία του Άδωνι! (αυτό δείχνει, ένα λαό ταλαιπωρημένο…)

Αλλά υπάρχουν και τα… «εξωνοσοκομειακά  χειρουργεία» που υφίσταται ο Έλληνας, τα τελευταία χρόνια!

Δέχεται «χειρουργεία» …χωρίς αναισθητικό!

Μήπως, συνέχισε, η αφαίρεση μιας σκωληκοειδίτιδας, είναι περισσότερο επώδυνη, από την απόλυση ενός εργαζομένου;

Ή μήπως η αφαίρεση του προστάτη στο χειρουργείο (πρωινό ή… απογευματινό) έχει μεγαλύτερο πόνο, από μία «απροστάτευτη και κακοπληρωμένη εργασία»; (χειρουργείο… στα ζωντανά είναι και αυτό…)

Τουλάχιστον στα κανονικά χειρουργεία, υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ενώ στα… εργασιακά χειρουργεία, δουλειά και ζωή παίζονται κορώνα – γράμματα!

Υπάρχουν λοιπόν στην Ελλάδα… πολλά χειρουργεία! Όλα «επ’ αμοιβή, κανένα τζάμπα»! «Εκτός κλινικής» τα χειρουργεία, ανυπόφορα! Ο εργοδότης είναι… χασάπης με… οδυνηρά αποτελέσματα!

Και ο κοσμάκης κυνηγάει την δουλειά και την υγεία! Ο δε Θύμιος, έβγαλε το συμπέρασμα!

Και μόνο όταν υπάρξουν «λιγότερα χειρουργεία» θα μπορεί να… καμαρώνει ο υπουργός! Εάν αυτά αυξάνονται, ο λαός… έχει τα χάλια του!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.