Comp 1

Τα... υποκειμενικά

on .

 Αυτό το 112 τους είχε γίνει εφιάλτης από  την πρώτη  στιγμή που  εφαρμόστηκε. Και  το «μόνο  εκκενώσεις», δηλαδή  η πρακτική  του κράτους  ώστε  να μην έχουμε  νεκρούς από  τις πυρκαγιές, ήταν το κυρίαρχο σύνθημά τους.

Ανέτρεξα στον Αύγουστο του 2021. Και  έγραφαν {...} Η κρίσιμη, αποκαλυπτική πρόταση: {...} Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν περιοχές για να μπορούν να λένε πως δεν υπάρχουν νεκροί [...]

Το "μόνο"...Το "μόνο"…

Δηλαδή αυτό που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αυτή την ώρα προκειμένου να μην υπάρχουν νεκροί. Οι εκκενώσεις με αξιοθαύμαστη και ηρωική προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής πυροσβεστών, αστυνομικών, κ.λπ, έχουν μέχρι στιγμής το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αποτέλεσμα: Δεν έχουμε νεκρούς!!! Και το άλλο: "Για να μπορούν να λένε"!!! Προφανώς έπρεπε να μην δώσουν τον αγώνα στην κατεύθυνσης της εκκένωσης, για να μπορούν άλλοι, μετά, να λένε μάλλον, "έχουμε νεκρούς"...{..}

- Δεν θα μας τρελάνουν αυτοί… Αν πω εγώ σε κάποιον "κοίτα φίλε εγώ δεν είμαι λαμόγιο και δεν τα παίρνω", του "λέω" πως ...είναι λαμόγιο και τα παίρνει. Ο Στέφανος με την φράση του για ...τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα παίρνει μαύρα χρήματα, "είπε" πως ο προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μαύρα.. .Νομίζω πως η δικαιοσύνη μπορεί να τον καλέσει για περαιτέρω διευκρινίσεις. Έχει γούστο να μην το πέταξε έτσι στον αέρα και ...κάτι… να ξέρει.

- Μέρες που είναι με την ευδιάκριτη μεθοδευμένη κίνηση ΜΜΕ και διάφορων κύκλων σε βάρος αποκλειστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ας θυμηθούμε ΚΑΙ αυτό: Από άρθρο στην ΑΥΓΗ (Ιανουάριος 2016) για τις εσωκομματικές -τότε- εκλογές στην ΝΔ με τίτλο «Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου»: {...} Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση {...}

Υγ: Ακολούθησαν, νίκη του Κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές και μετά αλλεπάλληλες νίκες, με διάφορες συνθήκες στην χώρα, της ΝΔ με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη –τον «Κούλη», όπως τον έλεγαν- στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές. Ένα σωστό κριτήριο το είχε η ΑΥΓΗ.

- Η είδηση: Αναστέλλεται η κυκλοφορία του ημερήσιου φύλου της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους εργαζόμενους. Η πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα της αριστεράς είχε μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα τοξικό έντυπο, με τα fake news να πολλαπλασιάζονται μήνα με τον μήνα, ίδιο και απαράλλαχτο με τον κομματικό του φορέα.

Απλώς ως υπενθύμιση ας θυμηθούμε τις διαδικτυακές κραυγές οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσουν τα ΜΜΕ που έχουν διαφορετική άποψη για τα πολιτικά γεγονότα από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και τις θριαμβευτικές έντυπες "ιαχές" όταν κορυφαία "εχθρικά" ΜΜΕ έκλειναν. Οι συνάδελφοι της ΑΥΓΗΣ δεν «είπαν» ένα "Φτάνει πια", για να καταγραφεί η αντίδρασή τους απέναντι σ' αυτή την χυδαιότητα από ηθικής άποψης και την αισχρή πρακτική σε βάρος της ελευθερίας του τύπου για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονταν και ανέβαζαν τις γνωστές λίστες του 108...

Δεν θα γράψω το "καλά να πάθουν". Για δυο μόνο λόγους: Και γιατί το "ηθικό πλεονέκτημα" δεν είναι αποκλειστικό στοιχείο της αριστεράς. Κάθε άλλο μάλιστα, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και πολλαπλώς. Και γιατί ανήκει ΜΟΝΟ σ' αυτούς που το έχουν και το εφαρμόζουν.

- Ένα  από τα πολλά δείγματα της ποιότητας της ΑΥΓΗΣ. Αυτό το "λόγω κεκτημένης ταχύτητας" είναι όλο το σχόλιο... Διευκρίνιση από την ΑΥΓΗ: {...] Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε, λόγω κεκτημένης ταχύτητας ένα tweet με μία φράση που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία {...}.

Από "κεκτημένη ταχύτητα" δημοσιοποίησαν τις προσδοκίες τους; Γιατί οι λέξεις "δυστυχώς" ή "ό μη γένοιτο", και άλλες ανάλογες απουσιάζουν.

- ΣΩΣΤΑ Ο  Έλληνας Υπουργός Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να "φιλοξενήσει τα παιδιά της Γάζας". Περιμένω βέβαια και ενδιαφέρον και για άλλα παιδιά και άλλους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Για τα παιδιά των Αρμενίων που διώχνουν Τούρκοι και Αζέροι; Για τα παιδιά της Νιγηρίας που από την Boko Haram έχουν σκοτωθεί πάνω από 52.000 Χριστιανόπουλα τα τελευταία χρόνια και πάνω από 4.000 μόνο εφέτος; Για τα παιδιά Χριστιανών της Μοζαμβίκης όπου Ισλαμιστές τα σκοτώνουν χωρίς έλεος; 

Για τα παιδιά και τις γυναίκες των λίγων Χριστιανών του Πακιστάν που αναγκάζονται σε βίαιο εξισλαμισμό και σε βίαιους αναγκαστικούς γάμους με μουσουλμάνους; Για τα παιδιά του Manipur όπου φανατικοί Ινδουιστές καίνε ναούς και σπίτια Χριστιανών; Για τα παιδιά Χριστιανών του Μαλί όπου τα μέλη των οργανώσεων του μακαρίτη Prigozin και της Wagner του Β. Πούτιν τα δολοφονούν διαρκώς.

ΥΓ.: Από τους γνωστούς που είναι «με την ειρήνη και τον άνθρωπο» δεν έχω απαιτήσεις  ευαισθητοποίησης.

Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..