Comp 1

Οι χειροπέδες…

on .

 Κάθε κυβέρνηση που εκλέγει ο λαός, πρέπει να συμπληρώνει τον «εκλογικό κύκλο» της τετραετίας! Αυτός είναι ο κανόνας… Αλλά σχεδόν όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους!

Και στην Ελλάδα, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, επιμένουν να… εφαρμοστεί η ρήση του Αρχιμήδη: «Μη μου τους κύκλους τάραττε!» και ας γνωρίζουν πως στην πολιτική «τα πάντα ρει»!

Εδώ όμως ακούγεται, άλλη σπουδαία φράση: «το λάβαμε το μήνυμα» και επέρχεται εφησυχασμός και άντε και να ακολουθήσει ένας μικρός ανασχηματισμός!

Και μέσα στη γενικότερη αναταραχή, ακούγονται οι μεγάλες ανακοινώσεις, για το ΦΠΑ στο 13%, όταν παίρνεις «τον καφέ στο χέρι» και αναμένουν αυτό, …την κοινωνική ηρεμία να επιφέρει!

Την ίδια στιγμή, που το μέγιστο στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν το σώζει ο… καφές της παρηγοριάς! Για να μην αναφέρουμε και άλλες πληγές και παρενέργειες της οικονομίας, όπου ο μισθός, ενώ έφτανε για το πρώτο 20 ήμερο του μήνα, τώρα πήγαμε στις 10 με 12 μέρες!

Κι όμως με την κατάσταση αυτή, «ο εκλογικός κύκλος» ακόμη παραμένει αδιατάραχτος, καθώς σε ολόκληρη την αντιπολίτευση… σφάζονται παλικάρια!

Και ο λαός προβληματισμένος, παλεύει να κάνει… κουτσουρεμένες διακοπές!

Αλλά σ’ αυτή τη χώρα, ως γνωστόν, υπάρχει ο λαός, αλλά υπάρχει… και το Κολωνάκι!

Υπάρχουν οι πλούσιοι, αλλά και οι νεόπλουτοι!

13… τέτοιοι, τις προάλλες, πήγαν με υπερπολυτελές σκάφος στην Ύδρα και πετούσαν βεγγαλικά, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το πευκοδάσος του νησιού! Συνελήφθησαν και τους πέρασαν χειροπέδες!

Ακούγοντας αυτή την είδηση ο πανούργος Μήτσος, σχολίασε:

Να μία καινούργια… δουλειά, που μπορεί να κάνει ο νεοέλληνας! Να πουλάει χειροπέδες! Είναι η δουλειά του μέλλοντος! Εκατοντάδες χειροπέδες χρειάζονται καθημερινά στην Ελλάδα!

Και κατέληξε λέγοντας: ο εκλογικός κύκλος στην Ελλάδα, μπορεί να κλείσει και νωρίτερα, αλλά… ο κύκλος της παρανομίας ποτέ!

Μία χώρα γεμάτη… χειροπέδες!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.