Comp 1

Ένα λιτό καφενείο στην Κυρά Φροσύνη…

on .

Το ιστορικό, παραδοσιακό κάποτε καφενείο που βρίσκεται στην άκρη του κόλπου, στο πιο όμορφο σημείο της λίμνης Παμβώτιδας (Διονυσίου Φιλοσόφου 6), συνδέεται με τους έρωτες του Αλή Πασά και του γιού του Μουχτάρ. Το καφενείο αυτό ήταν σήμα κατατεθέν, συνδέθηκε με την ζωή της πόλης για έναν περίπου αιώνα, μεταλλάχτηκε και αλλοιώθηκε επί τα χείρω, κατά την άποψή μου, εμπορευματοποιήθηκε και τελικά πριν από λίγο καιρό έκλεισε,  εμπίπτοντας στην διαμάχη του Δήμου Ιωαννιτών και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για το ιδιοκτησιακό με την οριοθέτηση της λίμνης. Είναι κρίμα να είναι κλειστό και κανείς να μην ξέρει πότε και πώς θα λειτουργήσει ξανά.

Θα ήταν καλό ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να μας ενημερώσουν, να μας πουν τι είδους καφενείο σκέφτονται να κάνουν; Μια ακόμα καφετέρια;  Έχουμε γεμίσει! Φτάνει πια!

Άποψή μου είναι να γίνει ένα απλό, λιτό, παραδοσιακό καφενείο χωρίς τα επιβλητικά αυτά στέγαστρα και την πλήρη εμπορευματοποίηση, με χαμηλές τιμές και χαμηλό μίσθωμα. Δεν θα σωθεί ο Δήμος με  μερικά χρήματα παραπάνω.

Ας βάλουν προδιαγραφές αν δεν έχουν, ας κάνουν μια Γενική Συνέλευση των δημοτών και ειδικών και να αποφασίσει ο λαός. Δημοκρατία το λένε! Αυτό δεν επικαλούνται όλοι; Περιμένουμε δημόσια ενημέρωση, χρονοδιάγραμμα για το τι μέλει γενέσθαι!