Comp 1

Με ποιο δικαίωμα;

on .

 «ΘΕΛΟΥΜΕ να αγιάσουμε, αλλά δε μας αφήνουν οι διαβόλοι», όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου την Τετάρτη, οι κκ. Ζούμπας και Πρέντζας («Ήπειρος Όλον» και «Λαϊκή Συσπείρωση»), ρώτησαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη να τους ενημερώσει τι γίνεται με το κλειστό γυμναστήριο που θα φτιάχνονταν με τα υλικά από το κλειστό ξιφασκίας των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Τι πιό απλό και λογικό; Οι Ηπειρώτες πλήρωσαν κάποια εκατομμύρια για την αγορά τους, την αποσυναρμολόγηση και  μεταφορά τους στα Γιάννινα. Δικαιούνται να γνωρίζουν.

ΓΙΑ να μην παρεξηγούμαστε στον κ. Καχριμάνη αναφέρεται η λαϊκή έκφραση, εξ αιτίας της απάντησής του. Αντί λοιπόν να εξηγήσει πού βρίσκεται το θέμα, δεδομένου ότι πέρασαν πάνω από δυό χρόνια αφ’ ότου εναποτέθηκαν τα υλικά στον Κατσικά, η απάντησή του ήταν… «γιατί να σας πούμε; Δεν θα το πούμε σε κανέναν. Κάθε πράμα στον καιρό του… Για να στηθεί το κλειστό θέλει άδειες…Έχω το δικαίωμα να το χειρίζομαι εγώ. Τελεία και παύλα»!!! Καταλάβατε; Είναι η τακτική του «έτσι γουστάρω», ως οι δημόσιες υποθέσεις να μην αφορούν κανέναν άλλον εκτός από εκείνον, τον… πεφωτισμένο ηγήτορα, που δεν προτίθεται να τις μοιράζεται!

  ΑΠΟ που κι ως που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να χειρίζεται μόνο εκείνος το θέμα των υλικών και του κλειστού γυμναστηρίου; Από πού πηγάζει αυτή η εξοργιστική, προκλητική έως και «Μεσσιανική» αντίληψη για τη διαχείριση των Κοινών; Ποιός του εκχώρησε αυτό το δικαίωμα που αναιδώς επικαλείται; Μην τολμήσει να πει ότι του έδωσαν οι πολίτες της Ηπείρου με το 55%, διότι αυτό θα είναι το άκρον άωτον του παραλογισμού της οίησης της εξουσίας που του δόθηκε για χρηστή, συλλογική διοίκηση. Εκτός κι αν αλλιώς εκλαμβάνει εκείνος την επανεκλογή του, οπότε απομένει να εξηγήσει το πως. Ότι ονειρεύεται και άλλη μιά θητεία (σε… διευρυμένη Περιφέρεια!) μάλλον ανάγεται στην αρμοδιότητα ειδικών επιστημών.

ΑΥΤΗ η υπόθεση όμως των υλικών και του κλειστού γυμναστηρίου είναι πολύ σοβαρή. Αποφασίστηκε από τον κ. Καχριμάνη σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ειπώθηκε ότι θα τα δώριζαν, αλλά τα πλήρωσαν Περιφέρεια - Περιφερειακό Ταμείο, γεγονός που παραδέχτηκε ο Περιφερειάρχης (μετά από δημοσιεύματα με αδιάσειστα στοιχεία) σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπάρχει το βίντεο), για να λέει άλλα εκ των υστέρων. Πληρώθηκαν περί τα 2,5 εκατ. και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες για αποσυναρμολόγηση, φόρτωμα, μεταφορά και ξεφόρτωμα, πολλά ακόμη για αμοιβές τεχνικών συμβούλων για το σε ποιό σημείο θα γίνει το κλειστό γυμναστήριο.

  ΚΑΠΟΙΑ από τα υλικά βρέθηκαν σε οικόπεδο Καχριμανικής ιδιοκτησίας στην Αγ. Μαρίνα με αμφισβητούμενες διαδικασίες, άλλα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Προέδρου Μετακινουμένων Κτηνοτρόφων - υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Δεκόλη στην Μπαλντούμα και αρκετά (όπως είχε καταγγείλει ο κ. Πρέντζας της «Λαϊκής Συσπείρωσης») σε εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας- χωρίς ποτέ να δοθεί εξήγηση γιατί βρέθηκαν εκεί. Έρχεται λοιπόν τώρα ο Περιφερειάρχης και λέει ότι θα κάνει ό,τι θέλει και ότι χρειάζονται πολλές άδειες! 

ΔΗΛΑΔΗ, αποφάσισε (καλώς ή κακώς) για ένα έργο, χωρίς να έχει επιλεγεί ακριβώς ο χώρος που θα γίνει, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες, άδειες και αποτελέσματα έρευνας του εδάφους! Ως να μην έφτανε αυτό εξανίσταται κιόλας επειδή επικεφαλής παρατάξεων ρώτησαν να μάθουν τις εξελίξεις! Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Καχριμάνης τη διοίκηση της Περιφέρειας και τόσο σεβασμό δείχνει στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου! Θα πούμε όμως για πολλοστή φορά ότι ευθύνονται και οι Περιφερειακές παρατάξεις, που δεν αποχωρούν από τις συνεδριάσεις και ανέχονται τέτοιες προσβλητικές συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ