Comp 1

«Έγραψαν» ιστορία…

on .

Κάποιοι πολιτικοί, λέγοντας μόνο μία φράση, έμειναν στην ιστορία…

- Ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος… έγραψε ιστορία με τη γνωστή φράση: «Δεν θα χάσουμε την εξουσία, για… ένα κωλόσπιτο», αναφερόμενος στη βίλα της Δήμητρας Λιάνη!

- Ο αείμνηστος Εθνάρχης, Κων/νος Καραμανλής, με το αυθόρμητο δάκρυ, άφησε παρακαταθήκη με τη φράση: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!

- Ο επίσης αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης, που ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο και πάντοτε ειλικρινής, έλεγε: Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!

- Και ο… επίσης αείμνηστος Ανδρέας (σήμερα είναι το άρθρο… των αειμνήστων), πάντα είχε στα χείλη του τη λέξη της ΑΛΛΑΓΗΣ!

Όμως… και από ζωντανούς ειπώθηκαν φράσεις που «έγραψαν» και τις ζει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός!

Ποιος δεν θυμάται, στα χρόνια των μνημονίων, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν, που… συμπονούσε την Ελλάδα της χρεοκοπίας και μας είπε την ιστορική φράση: Καλό κουράγιο! Αφού έδεσε μία ολόκληρη χώρα χειροπόδαρα για πολλές δεκαετίες, μας… ευχόταν περαστικά! Έχοντας στόχο να… συμμορφωθούν και άλλοι Ευρωπαίοι, που είχαν «λοξοδρομήσει», αλλά ουδέποτε τιμωρήθηκαν!

Και τέλος την εποχή εκείνη, ένας… άλλος αείμνηστος, ο Σόιμπλε, είπε για τους Έλληνες τη φράση: «Πετάξτε έξω την Ελλάδα, δίνοντάς της μία μικρή αποζημίωση»!

Ευτυχώς που επικράτησαν πιο… ήρεμες φωνές και το κακό απεφεύχθη!

Έκτοτε, δεν ειπώθηκε στη χώρα μας κάτι αξιοσημείωτο, δεν «έγραψε» καμία φράση από κανένα αξιωματούχο!

Μόνο οι Έλληνες καταναλωτές… «γράφουν» κάθε βδομάδα στο μπλοκάκι τι μπορούν να αγοράσουν στο σούπερ – μάρκετ, με το χαμηλό τους μισθό!

Καθώς και οι ίδιοι… έχουν μπλεχτεί, γιατί η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πόσο κάνει το τυρί και η αντιπολίτευση πόσο κοστίζει το ψωμί!

Και ο καταναλωτής είναι αναγκασμένος να δώσει τη μάχη… για το ψωμοτύρι! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.