Comp 1

Ο πρίγκιπας Παύλος, το Σούλι και οι πολιτικές φαιδρότητες

on .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πολιτική φαιδρότητα δεν έχει όρια. Τελευταίο «σύμπτωμά» της οι αντιδράσεις, δήθεν προοδευτικών δημοκρατών, για την παρουσία ως προσκυνητή του πρίγκιπα Παύλου, γιού του εκλιπόντος τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου, στις εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Σούλι. Πρώτος και τα μάλα οργισθείς ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, που από την αγανάκτηση για την… βέβηλη παρουσία έμεινε… όρθιος. Ακολούθησαν οι Περιφερειακές παρατάξεις  «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον», μιλώντας και αυτές για «φαντάσματα» του παρελθόντος, επικαλούμενες την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα του 1974. Προσεβλήθησαν λέει που ο Παύλος πήρε θέση μαζί με τους «επισήμους», καταργώντας έτσι το …πρωτόκολλο! Όταν όμως ο σύντροφος της Αριστερής Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σακελλαροπούλου κάθεται στο πλάι της σε παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις και του αποδίδονται τιμές, τότε ουδείς εκ των «δημοκρατών» θίγεται, ουδέ εκ των …λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων. Ίσως να θεωρείται …θεσμικός ο ρόλος του στην κλίνη της Προέδρου και δεν το έχουμε αντιληφθεί.

ΑΠΟ ό,τι είδαμε όλοι απέφυγαν να πάρουν θέση και να αποκαταστήσουν την αλήθεια για τα του Σουλίου, ούτε που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας δεν επισκέφθηκε το σπίτι του Τζαβέλλα, πληροφορηθείς ότι ο Παύλος ήταν προσκεκλημένος της οικογένειας Τζαβέλλα. Το «δήθεν» και η υποκρισία στο αποκορύφωμά τους, μαζί με τη σπουδή επίδειξης δημοκρατικής ευθιξίας, μην τυχόν και θεωρηθεί… «φιλοβασιλικός»! Ιστορίες για αγρίους δηλαδή, όταν μάλιστα η Βασιλική οικογένεια, που ζει στην Ελλάδα (όχι τέως, διότι παραμένει οικογένεια…) έχει αποδείξει ότι σέβεται απολύτως την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και το δημοκρατικό μας Πολίτευμα. Άλλωστε ποτέ στα χρόνια που πέρασαν, ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η οικογένειά του άφησαν περιθώρια για τέτοιου είδους συζητήσεις.

ΞΕΡΟΥΜΕ, δεν θα αρέσουν οι απόψεις μας στις λεγόμενες «δημοκρατικές δυνάμεις», αλλά δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμά μας να τις εκφράζουμε ή όχι και ποιες θα είναι. Ο Παύλος είναι πρίγκιπας, όπως ο πατέρας του ήταν βασιλιάς των Ελλήνων και οι πρόγονοί του το ίδιο, αρχηγοί του κράτους. Αυτό δεν αλλάζει επειδή το απαιτεί η Αριστερά. Είναι μέρος της ιστορίας μας και δεν παραγράφεται. Αν έπραξαν σωστά ή όχι κατά τη διάρκεια της Βασιλείας τους, πάλι θα το κρίνει η ιστορία, αν και κρίνεται κάθε ημέρα από τους πολίτες και πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία μας δεν μπορεί, δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται ότι κινδυνεύει από την παρουσία ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας στις γιορτές Σουλίου ή όπου αλλού.

ΤΟ «όπου αλλού» το λέμε διότι πριν από καιρό τα ίδια παρατράγουδα είχαμε κι όταν ο πρίγκιπας Νικόλαος (και έναν απόστρατο στρατηγό, στρατηγό τον λέμε…) πήγε στα Πράμαντα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Axion Hellas, για φιλανθρωπικό σκοπό. Πάλι για «φαντάσματα του παρελθόντος» ακούσαμε, για… προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και άλλα τέτοια βλακώδη. Ως να απειλείται η δημοκρατία από «φαντάσματα» όπως λένε ή η συμμετοχή τους σε φιλανθρωπίες να προσβάλλει τους θεσμούς, οι οποίοι όμως συχνά εξευτελίζονται από εκείνους που ετάχθησαν να τους υπηρετούν και να τους προστατεύουν. Όποιος διαφωνεί ας  πει δημόσια την άποψή του, μιάς και ο διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του Πολιτεύματός μας και απόδειξη πολιτικού πολιτισμού.

ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ, λένε για να στηρίξουν τις αντιδράσεις τους, οι βασιλείς εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας. Κυρίως επειδή ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό το υπουργείο όμως χειρίζονταν την «υπόθεση Ασπίδα», μιάς συνωμοτικής οργάνωσης στο στρατό, της οποίας φέρονταν ότι ηγούνταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αλλά ας πούμε ότι συμφωνούμε με τους εξαπολύοντες μύδρους. Φυσικά και έκαναν λάθη. Όμως η Αριστερά, το ΚΚΕ, θυμάται τι έκανε σε βάρος της Δημοκρατίας και της Ελλάδας; Ξέχασε ότι αιματοκύλισε τη χώρα για να εγκαθιδρύσει με θηριώδη εγκλήματα και μακελειό δικτατορία και να εντάξει την Ελλάδα στο μπλοκ της τότε Σοβιετικής Ένωσης; Ας τα βάλουμε όλα αυτά σε μιά ζυγαριά για να δούμε προς τα που γέρνει και μετά ας αποφανθεί καθένας αν είναι Έλληνες τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ή ήταν μόνο οι Μάρκος Βαφειάδης, Χαρίλαος Φλωράκης, Άρης Βελουχιώτης και λοιποί «δημοκράτες» και «πατριώτες».