Comp 1

Έμεινε… ορφανή!

on .

- Γιατί αγρίεψες Θύμιο; Σε ενόχλησε η ακρίβεια; Ακριβώς… Γιατί, τώρα την πήρες χαμπάρι; Έχει χρόνια που σε πολιορκεί! Αλλά και εσύ γιατί δεν αντιδράς; Αγοράζεις ακόμη προϊόντα… από το σούπερ – μάρκετ; Πήγαινε στο τικ – τοκ να τα βρεις όλα μισοτιμής!

Λόγω τιμής… Στο τικ – τοκ η φέτα… κατρακύλησε στα 6 ευρώ, ενώ στο σούπερ μάρκετ έχει 12!

Ναι, αλλά στο τικ – τοκ, με 6 ευρώ αγοράζεις μισό κιλό! Και στο σούπερ μάρκετ με… άδειο πορτοφόλι δεν αγοράζεις ούτε 200 γραμμάρια!

- Όμως έχω ακόμη μία απορία, βρε Θύμιο: Γιατί να βάλεις στη χωριάτικη και… λάδι και φέτα; Εδώ χιλιάδες προϊόντα έχουν ξεφύγει εντελώς! Φτιάξε λοιπόν τη χωριάτικη χωρίς λάδι και φέτα! Η ντομάτα δεν θα… διαμαρτυρηθεί! Όπως δεν διαμαρτύρονται επαρκώς και οι Έλληνες καταναλωτές, με όλα αυτά που ζούνε!

Άφησαν στην άκρη… τις φετομαχίες, τελευταία! Και αρχίζουν να «χτίζουν συμμαχίες», για να βάλουν οι ίδιοι ένα φρένο στην ακρίβεια, τον μεγαλύτερο εχθρό… της τσέπης μας!

Γιατί αν περιμένουμε την Ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα και τη… βοήθεια της Ούρσουλα, δεν θα βγάλουμε άκρη! Καθώς αυτή θα μιλάει Γερμανικά, εμείς ξέρουμε μόνο Ελληνικά (και αυτά, όχι πολύ καλά…) και οι προτάσεις της θα πρέπει να είναι ακριβείς και όχι… ακριβές! (δε χρειάζονται… απειλές!)

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα η ντομάτα στη «χωριάτικη» δείχνει… κατανόηση και δεν διαμαρτύρεται, που… έμεινε ορφανή! (χωρίς λάδι και… χωρίς φέτα!)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.