Comp 1

Σκυλίσια ζωή…

on .

● Εκ προοιμίου ξεκαθαρίζουμε πως αγαπάμε πολύ τα ζώα! Όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς, αλλά όλων… των ειδικοτήτων! (λιγότερο όμως εκείνα που δαγκώνουν ανυποψίαστους ανθρώπους…)

Είναι βέβαια… πολύ ορατό το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, αλλά με τις προσπάθειες του Δήμου, κάποτε θα βρεθεί η δέουσα λύση…

Προς το παρόν βρίσκονται παντού! Στους δρόμους, κοντά σε μαγαζιά εστίασης (για ευνόητους λόγους), κοντά στα Σχολεία, αρκετά μάλιστα… φοιτούν και στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας!

Ο άνθρωπος σήμερα θα πρέπει να «συμφιλιωθεί» πλήρως με τα ζώα και… τανάπαλιν!

Για την τροφή τους φροντίζει επαρκώς! Όχι μόνο με τροφές που του περισσεύουν (που τελευταία δεν του… πολυπερισσεύουν), αλλά και με κονσέρβες, παρά τη μικρή του αγοραστική δύναμη! (η… αγάπη, όλα τα υποφέρει!)

Βέβαια, υπάρχουν και τα εργοστάσια σκυλοτροφών και είναι αυτό ένα κομμάτι της οικονομίας που ανθεί! Και το αφεντικό του σκύλου, συνειδητά φροντίζει για την καλή διατροφή!

Αν υπήρχε και η ανάλογη φροντίδα και βοήθεια του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο, η κοινωνία θα ήταν καλύτερη! (Αλήθεια, εκείνος «ο άλλος άνθρωπος» πού βρίσκεται; Χάθηκε…)

Αν και η ίδια η Πολιτεία, φροντίσει ανάλογα και τον φτωχό πολίτη, τότε και αυτός θα μπορούσε να πει: Είμαι καλά, ζω… μία σκυλίσια ζωή!

Υ.Γ.: Επειδή τα περισσότερα αδέσποτα σκυλιά βρίσκονται κοντά σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα πρέπει ο Δήμος να δράσει άμεσα και για την καλύτερη διαβίωση των σκύλων, αλλά και για την προστασία των ανθρώπων! Εξάλλου τα πανεπιστήμια δεν δίνουν… σκυλοπτυχία! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.