Comp 1

Ρουφιάνος.gr!..

on .

● Η Ελλάδα, στη μακραίωνη ιστορία της, όσες φορές ηττήθηκε, αυτό… προήλθε από «εσωτερικούς εχθρούς»! Υπήρχαν εκείνοι οι καταδότες, οι προδότες, που… βοηθούσαν τον εχθρό και ο λαός έμενε σταθερά, κάτω απ' το ζυγό!

Αλλά και στη σύγχρονη Ελλάδα, υπάρχουν εκείνοι... οι καλοθελητές που ρουφιανεύουν! Το ίδιο το κράτος… επιζητεί τέτοιους «συνεργάτες» και μάλιστα τους επιβραβεύει... Ξεκινάει από… αγαθές προθέσεις, για να μαζέψει φόρους, διαφορετικά, το ίδιο έχει μηδαμινούς πόρους!

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική εποχή, όπου η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι, το κράτος μηχανεύεται καινούριους τρόπους είσπραξης των φόρων!

Αφού οι «νόμιμες φορολογικές αρχές», δεν μπόρεσαν να «πνίξουν το θηρίο», έριξαν το βάρος, ώστε να κινητοποιήσουν τους πολίτες, παρακάμπτοντας τους νόμους και να συλλάβουν τους παρανόμους! Αυτούς δηλαδή που «κλέβουν», και δεν αποδίδουν φόρους! Και φυσικά η όλη διαδικασία θα γίνεται… με το αζημίωτο! 

Ένας ρουφιάνος «υψηλών προδιαγραφών», που θα καρφώσει ένα φοροφυγά, θα εισπράττει 3000 ευρώ! Άλλοι ρουφιάνοι... μικρότερου βεληνεκούς, θα παίρνουν μικρότερη αμοιβή!

Έτσι επιβραβεύεται και η ρουφιανιά, μη σας πω χωρίς αστεία, καλύτερα… και από την αριστεία! Το κράτος, λοιπόν, οφείλει να επικεντρωθεί στην είσπραξη των φόρων, με όχημα τις νόμιμες φορολογικές αρχές! Γιατί με τη φτώχεια που περνάει ο Έλληνας… παρασύρεται και φτάνει στα άκρα!

Ακούστηκε, πως έχει γραφτεί σε φορολογική στήλη, ο Μήτσος, στην Άνω Ραχούλα, «τσίμπησε» ένα 3χίλιαρο, επειδή κάρφωσε τον καφετζή του χωριού, ο οποίος δεν έκοψε αποδείξεις, για τους καφέδες, στο μνημόσυνο της Κυριακής!

Και όλοι ... οι πενθούντες, είπαν με μία φωνή: Μωρέ στους γιατρούς να τα δώσει! Κι ας μη του δώσουν… και απόδειξη! 

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.