Η τελευταία «πλατφόρμα»…

on .

Ο συμπαθής, κατά τα άλλα, υπουργός Κώστας Σκρέκας, δίνει «μάχες» με την ακρίβεια, καταβάλει προσπάθειες, αλλά… είναι όλες ανεπιτυχείς! Έμπλεξε και με κάτι «σκληρά καρύδια» στην αγορά, που δεν χορταίνουν κέρδη και υπερκέρδη! Ψάχνουν και την παραμικρή ευκαιρία να ανεβάσουν κι άλλο τις τιμές! 

Μόλις αντελήφθησαν πως η κυβέρνηση… έδωσε το επίδομα μητρότητας, πήραν την ανηφόρα… οι παιδικές τροφές! Μόλις άκουσαν, πως η κυβέρνηση μέσα... στην τετραετία, θα ικανοποιήσει οικονομικά και τους δημοσίους υπαλλήλους, ετοίμασαν… τα ταμπελάκια, με νέες τιμές!

Τι να σου κάνει ένας Σκρέκας, με όλα αυτά τα θηρία απέναντί του; Αλλά και ο υπουργός, να μην ενθουσιάζεται τόσο εύκολα... Μόλις «κάρφωσε» το αρνί στα 10 ευρώ πανηγύριζε! Τα «υπόλοιπα» όμως στο πασχαλινό τραπέζι, έκαναν πάρτι! (ντομάτες, αγγούρια, τυροκομικά, λάδι.... για τις σαλάτες, όλα στα ύψη!)

Όμως ο υπουργός, κάτι... σκαρφίστηκε πάλι! Η λύση της ακρίβειας είναι εύκολη, δήλωσε...  Στο κινητό του καταναλωτή, θα εμφανίζονται όλες οι τιμές των προϊόντων! Αυτή… η τελευταία «πλατφόρμα», θα σώσει την κατάσταση! Σε απόσταση 7-8 χιλιομέτρων θα μπορεί να κινείται ο καταναλωτής… πεζός ή εποχούμενος έχοντας γραμμένη τη λίστα των προϊόντων, που θέλει να αγοράσει! Θα... εντοπίζει λοιπόν ο καταναλωτής τις μικρότερες τιμές και θα… περιφέρεται από «χωρίου εις χωρίον»! Έτσι, θα κερδίζει, κάποια ευρώ!  Τα οποία θα τα δώσει στη βενζίνη εάν κινείται εποχούμενος! Αν πάει με τα πόδια, η… πεζοπορία πάντα κάνει καλό! Αποκτάει σωματική και ψυχική ευεξία! Όμως… πεινάς περισσότερο!

Επομένως, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!  Αγαπητέ Κώστα, έμπλεξες… με τους αχόρταγους!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.