Ψηφίζει... «δαγκωτό»!

on .

● Η ογκούμενη δυσαρέσκεια, του Έλληνα καταναλωτή ανάβει φωτιές και στις εκλογές, για την Ευρωβουλή! Οι εκλογές, που τις προσεγγίζουν οι υποψήφιοι, πολύ δυνατά, σε σχέση με τους πολίτες, που δίνουν μάχες… χωρίς λεφτά!

Ο Θοδωρής, ο Νίκος και η Κατερίνα, κάνουν αγώνα για τις Βρυξέλλες και επιθυμούν διακαώς (αυτό έλειπε...), την είσοδό τους στην Ευρωβουλή! Απεναντίας, Ο Μήτσος, ο Θύμιος και η Ευλαμπία, μάχονται για το… φτηνό αρνί (καθώς το Πάσχα, προηγείται των Ευρωεκλογών!)

Οι πρώτοι, λένε, πως μάχονται για… τα ιδανικά! Οι δεύτεροι παλεύουν, για να μην χρειαστούνε… δανεικά!

Η Ευρωβουλή, λοιπόν και... ο κρεοπώλης, έχουν την τιμητική τους! Ολόκληρη την Άνοιξη, θα είναι στο προσκήνιο!

Στο προσκήνιο θα περάσει και… ο ψηφοφόρος, που ως τώρα ήταν στα αζήτητα! Το κινητό του θα δέχεται συνεχώς μηνύματα, θα φτάνουν και επιστολές σε κάποιους, που τώρα βρίσκονται στα… μνήματα! (εκ... παραδρομής, γιατί κάποτε ψήφιζαν... και οι πεθαμένοι, τώρα αυτό κόπηκε!) 

Και είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι…

Καλό θα ήταν, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, εκτός από τις επισκέψεις στα παραδοσιακά καφενεία, να περνάνε και από… τις παραλίες, όπου υπάρχει συνωστισμός!

Ίσως και ένα εκλογικό κέντρο «παρά θίν' αλός», θα ήταν χρήσιμο!

Και «η εικόνα των ημερών», συμπληρώνεται με τον κρεοπώλη με την άσπρη ποδιά και… τη χαντζάρα στο χέρι, να στέκεται στην πόρτα, όχι… απειλητικά, αλλά με καλή διάθεση, να δώσει στον πελάτη, καλό... και ακριβό αρνί! 

Υ.Γ.: Η πλειοψηφία όμως των καταναλωτών ψηφίζει ... «δαγκωτό», φτηνό αρνί! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.