Θετική κατεύθυνση…

on .

Το ότι θα γινόταν το κινητό… άκρως απαραίτητο και για τους κατοίκους της Άνω Ραχούλας, δεν το περίμενε κανείς!

Παλιότερα, οι λιγοστοί κάτοικοι βολεύονταν με το ένα 

και μοναδικό τηλέφωνο του καφενείου! Υπήρχε άνετη εξυπηρέτηση… Και όταν κάποτε χρειάστηκε να ανέβει στο χωριό το ασθενοφόρο, το τηλέφωνο του καφετζή έδωσε τη λύση και υπήρξε άμεση ανταπόκριση! (Μήπως τώρα με τα κινητά, θα πάει νωρίτερα το ΕΚΑΒ!)

Πάντως η Ραχούλα… γέμισε κινητά! Στο καφενείο… δέκα ακίνητοι γέροντες, παίζουν… όχι κολτσίνα πλέον, αλλά με τα κινητά τους!

Προχτές ο Μήτσος το ξέχασε στο σπίτι του και τον είχε… πιάσει μία νευρικότητα! Κάτι του έλειπε… Το σπίτι του ήταν λίγο μακριά απ’ το καφενείο. Ξεκίνησε να πάει με το Ντάτσουν, αλλά έμεινε από μπαταρία!

Γύρισε, άρπαξε το κινητό του καφετζή και… διέταξε τη γυναίκα του να το φέρει αυτή! (Στη Ραχούλα υπάρχουν ακόμη… πατριαρχικές αντιλήψεις!).

«Με πήρε κανείς τηλέφωνο;», της είπε…

-Σε πήρε… ο Υπουργός, του απάντησε! Και συνέχισε: Ποιος θα σε έπαιρνε, βρε αχαΐρευτε. Ο Θύμιος που σε παίρνει καμιά φορά, τώρα είναι μαζί σου στο καφενείο!

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δεν… σε ενοχλούν, γιατί θεωρούν… πως αποδήμησες εις Κύριον! Α, σε πήρε και… ο καντηλαναύτης, γιατί είσαι στην τριμελή Εκκλησιαστική Επιτροπή, να ανοίξετε το παγκάρι και να… αποδώσετε λογαριασμό!

Άλλος κανείς… δεν σε ενόχλησε! Και μη… με ενοχλείς! Όλο διαταγές είσαι! (Διαφάνηκε έτσι, μία… αντίδραση στα πατριαρχικά κατάλοιπα! Κάτι είναι κι αυτό…).

Με κινητά ή χωρίς, κινούνται τα πράγματα προς θετική κατεύθυνση…

 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.