Bazaar ή αλλιώς ξεπούλημα!..

on .

Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ήμουν υποχρεωμένος από την Πολιτεία κάθε έξι μήνες να ανανεώνω την άδεια παραμονής και την άδεια εργασίας! Και, αν ήθελα να αγοράσω ένα ακίνητο στην περιοχή αυτή, η οποία χαρακτηριζόταν ως παραμεθόριος, έπρεπε να ζητήσω άδεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διαδικασία που διαρκούσε τουλάχιστον έξι μήνες, κάτι πού καθιστούσε σχεδόν αδύνατη, οποιαδήποτε συμφωνία αγοραπωλησίας, επειδή  ποιος πωλητής θα περίμενε κάποιον έξι μηνές για να πουλήσει το ακίνητό του;

Όλα αυτά άλλαξαν, αν δεν κάνω λάθος, από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Και έτσι σταδιακά άρχισε  η αγορά ακινήτων από ξένους, αρχικά κυρίως από  συνταξιούχους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας μετά από τόσα χρόνια και μετά την ένταξη της χώρας μας, καθώς και των πρώην σοβιετικών λαϊκών δημοκρατιών της Ανατολικής Ευρώπης στην Ε.Ε., δεν πιστεύω να γίνεται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Πωλούνται τα πάντα:  όχι μόνον από ιδιώτες, αλλά προπαντός από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα μετά την οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας οδήγησαν η εγκληματική ανευθυνότητα όσων κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας.

Τεράστιες εκτάσεις γης, οικοδομικά συγκροτήματα, ξενοδοχεία, ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις και τουριστικά αξιοποιήσιμες περιοχές, περιέρχονται σε χέρια ξένων,  ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία μέριμνα για το ποιοι αγοράζουν και χωρίς κανένα περιορισμό, είτε για παραμεθόριο περιοχή πρόκειται είτε για οτιδήποτε άλλο, έστω και αν αφορά την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι προτού ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ, η πολιτική που εφάρμοσαν οι Εβραίοι ήταν να αγοράζουν γη στα παλαιστινιακά εδάφη προσφέροντας ελκυστικές τιμές στους πωλητές. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γίνεται σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.  Στη Χαλκιδική, λόγου χάριν, Σκοπιανοί και Βούλγαροι αγοράζουν σχεδόν ότι πωλείται με χρήματα των οποίων η προέλευση είναι αδιαφανής. Παρομοίως, στα κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα εδάφη της Κύπρου αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πιθανώτα με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και Ισραηλινοί, και αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό και στις ελεύθερες περιοχές. Φτάνει να έχει κανείς χρήμα και αγοράζει τα πάντα στην Ελλάδα και στην Κύπρο μας! 

Το χειρότερο είναι ότι το πραγματικό ξεπούλημα γίνεται από τις Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ξεπούλησαν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τις Τράπεζες, τους σιδηροδρόμους,, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, τα μεταλλεία χρυσού και ότι άλλο πολύτιμο έχει αυτός ο προικισμένος τόπος. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε απέραντη Αμερικανική βάση, χωρίς κανένα σοβαρό αντάλλαγμα, χωρίς καν κάποια εγγύηση για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Πωλείται και η βίζα σε όποιον υπέρπλουτο θέλει, φτάνει να πληρώσει το αντίτιμο, και φυσικά σπεύδουν από όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Χρυσή βίζα την ονομάζουν. Και αυτό οι κυβερνώντες το βαφτίζουν επενδύσεις, έστω και αν δημιουργεί άλλα σοβαρότατα προβλήματα στους Έλληνες πολίτες. «Περι χρημάτων ποιούμεθα τὸν ἀγῶνα»!

Ξεπουλιέται ήδη σταδιακά και σταθερά και η υγεία και η παιδεία. Όποιος διαθέτει  πλούτο, στέλνει τα παιδιά του και στο Χαρβαντ, για να τα προετοιμάζει για τη συμμετοχή τους στη λαφυραγωγία του δημοσίου πλούτου και, τίς οἶδε, στην εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων. Οι περισσότεροι ας ικανοποιούνται με χαμηλής στάθμης εκπαίδευση και παιδεία, ώστε να φέρονται και να άγονται ως ποίμνια!

Με την πολιτική που είχαν ακολουθήσει οι τραπεζίτες στο παρελθόν, τη χορήγηση δηλαδή χωρίς καμιά απολύτως εγγύηση δανείων στους πολίτες, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε, ξεπουλιέται και η ιδιωτική ιδιοκτησία στα λεγόμενα funds αντί πινακίου φακής. Δεν είναι ξεπούλημα, όταν αγοράζουν τα σπίτια των δανειοληπτών στο 10-12 % και τα πουλούν στην πραγματική τους εμπορική αξία;

Ξεπουλιούνται επίσης με διαφορετικό τρόπο, πάντοτε βέβαια με σκοπό το κέρδος, σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες, τα πανέμορφα βουνά και τα δάση μας με την τοποθέτηση τερατουργημάτων στις κορυφές τους, τις ανεμογεννήτριες, με σκοπό δήθεν την παραγωγή πράσινης ενέργειας, η οποία βάσει επιστημονικών μελετών είναι ελάχιστη σε σχέση με τις συνολικές ανάγκες της χώρας και βάσει των οποίων η διάρκεια ζωής τους (των ανεμογεννητριών) είναι μόλις δύο δεκαετίες! Και μετά θα μείνουν στις κορυφές των πανέμορφων βουνών μας οι χιλιάδες τόνοι μπετόν και τα παλιοσίδερα. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει, φαίνεται. Προέχει η εξυπηρέτηση των ολίγων ολιγαρχών της χώρας που τα συμφέροντά τους διαπλέκονται με τις κυβερνήσεις.

Ετοιμάζεται επίσης η πώληση του νερού σε ιδιώτες και πιθανώτατα, πράγμα που το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην Ουκρανία, η πώληση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων σε ξένες μεγάλες εταιρείες.  Στην Ουκρανία έχει ήδη πουληθεί το 30 % της γεωργικής γης. Απώτερος στόχος ο έλεγχος των τροφίμων παγκοσμίως που σημαίνει έλεγχος και όλων των άλλων, της πολιτικής, της οικονομίας, της ελευθερίας της σκέψεως και εκφράσεως, ακόμα και ο έλεγχος της συνειδήσεως.

Αυτή θα είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατά τα φαινόμενα τη προσεχή πεντηκονταετία και τον προσεχή αιώνα. Δηλαδή μετάβαση της ανθρωπότητος σε ένα πρωτοφανή Μεσαίωνα. Εκεί θα καταλήξει η περιβόητη παγκοσμιοποίηση, φυσικά με παράλληλη προσπάθεια διάλυσης των εθνικών κρατών, ώστε ο έλεγχος να γίνεται πιο εύκολος,  κάτι που ήδη συντελείται και σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας με τη σύμπραξη των κυβερνώντων.

Τα μόνα που δεν ξεπουλιούνται, αλλά αντίθετα φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, είναι οι παχυλοί μισθοί, τα προκλητικά προνόμια, η αλαζονεία, η αναξιοπιστία, η ανευθυνότητα, η απόκρυψη της αλήθειας με κάθε τρόπο, η παραπληροφόρηση και η επικοινωνιακή πολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα. Το πρόβλημα είναι οξύτατο, δεδομένου ότι, οι περισσότεροι που καταλαμβάνουν την εξουσία, έχουν κατάληλα «προγραμματιστεί»  με τον ένα ή τον άλλον τρόπο για την υπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Αν θέλουμε να ανατρέψουμε, προτού είναι αργά, την ολισθηρή αυτή πορεία της πατρίδας μας, θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να αφυπνισθούν και να αντιδράσουν, ώστε να διαμορφωθεί ένα κλίμα εθνικό πατριωτικό που θα θέσει πάνω από όλα το εθνικό ελληνικό συμφέρον και θα αναδείξει στην εξουσία ηγέτες που θα πάρουν επαναστατικές αποφάσεις για ανατροπή των συντελούμενων εθνομηδενιστικών σχεδίων. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα για σωτηρία του έθνους μας στον τόπο αυτό όπου έζησε και μεγαλούργησε για πολλές χιλιετίες. 

Χρέος μας ο όρκος των Αθηναίων εφήβων, «τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ, Ομότ. Καθηγητής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων