Με πλατύ χαμόγελο…

on .

● Με ένα πλατύ χαμόγελο ο Μήτσος και η γυναίκα του ξεκίνησαν για το σούπερ – μάρκετ, μετά την… οριστικοποίηση πως ο μισθός τους πλέον έχει μπροστά το νούμερο 8!

Βέβαια, αυτή την πολυδιαφημισμένη αύξηση του «κατώτατου», την… παρουσίασε η κυβέρνηση (χωρίς να μπει το χέρι… στη τσέπη της), αλλά… τη χρεώθηκε η κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη! (Τον ιδιωτικό τομέα και σωστά αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις, τον δημόσιο το κράτος, που… ξεχνάει να ανταποκριθεί…).

Κανείς δεν αντιλέγει πως με ένα μισογεμάτο πορτοφόλι η αγορά κινείται καλύτερα! Όμως, η «δουλειά» γίνεται με… ξένα κόλυβα!

Γιατί, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι μικρές επιχειρήσεις θα δεινοπαθήσουν, τις ώρες απασχόλησης θα περιορίσουν και ίσως ακόμη και εργαζόμενους να απολύσουν! (Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!).

Χωρίς συντονισμένο φρένο στην ακρίβεια, ακόμη και… το 9 να μπει μπροστά στον κατώτατο μισθό, πάλι ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής, θα έχει μεγάλες δυσκολίες!

Προχθές λοιπόν, ο Μήτσος και η γυναίκα του πήραν στο σούπερ – μάρκετ ένα… μεγάλο καροτσάκι για τα ψώνια τους! (Οδηγός… ήταν ο Μήτσος, η γυναίκα έψαχνε τις προσφορές!). Τους προηγούμενους μήνες κρατούσαν ένα «μικρό καλάθι», τώρα… ξεθάρρεψαν και πήραν το μεγάλο!

Η γυναίκα «στάθηκε» στο ράφι με τα λάδια! Ένα μικρό δοχείο είχε «σκαρφαλώσει» στα 50 ευρώ!

Η γυναίκα του Μήτσου, νηστική καθώς ήταν, ζαλίστηκε! Της «έπεσε» η πίεση κοιτάζοντας την τιμή του λαδιού!

Από τους 80 παλμούς που είχε… πήρε και τους 50 από το λάδι και… έφτασε στους 130! Ευτυχώς που ήταν δίπλα της ένας γιατρός – πελάτης, που την «ανέλαβε»!

Ενώ αν δεν υπήρχε αυτή… η αύξηση στο μισθό της, θα πήγαινε στο σούπερ – μάρκετ πιο… χαλαρή και με λιγότερη αισιοδοξία…

Και ο Μήτσος, άρχισε να μονολογεί: «Ανάθεμα την ώρα που μπήκε μπροστά στο μισθό μου ο… αριθμός 8! Πήγα να χάσω τη γυναίκα μου»!

Και το αρχικό «πλατύ χαμόγελο» εξαφανίστηκε, όπως και ο… αυξημένος μισθός του Απριλίου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.