Το… ταβάνι!

on .

● Ξεσπάθωσε για τα καλά ο Θύμιος στο καφενείο, όταν ο φίλος του ο Μήτσος (κυβερνητικός και… με τη βούλα), άρχισε να απαριθμεί τις κυβερνητικές επιτυχίες!

Ο Μήτσος είχε… πάρει φόρα και… θύμιζε στο καφενείο «τον θαυμασμό των ξένων μέσων», για τα ελληνικά επιτεύγματα! (Πώς ξεφεύγουν αυτά από την… αντίληψη του Έλληνα, είναι απορίας άξιον…).

Ολόκληρο κατάλογο φιλολαϊκών μέτρων ξεδίπλωσε, κάνοντας αναφορά σε όλη την πενταετία! Και έκανε μια «μεγάλη στάση» στο ποσοστό του 41%! (Όμως αγνοούσε επιδεικτικά πως έπαιζε χωρίς αντίπαλο!).

Παίρνοντας λοιπόν το λόγο ο Θύμιος, άρχισε να τα λέει… «έξω απ’ τα δόντια» κυριολεκτικά, καθώς του λείπουν μερικά και μάλιστα… είναι ορατά!

- Η εικόνα Μήτσο, του είπε, είναι παραπλανητική. Οι επιτυχίες και η ευημερία, είναι μόνο στα κανάλια! Αυτά καθορίζουν… το εισόδημά μας και την αγοραστική μας δύναμη! Παρουσιάζουν ένα παράδεισο!

Τις προάλλες ανοίχτηκαν σαμπάνιες στα μπαρ, γιορτάζοντας την ψήφιση του «δύσκολου νομοσχεδίου»! Και οι δηλώσεις ήταν: Ο στόχος επετεύχθη! Τώρα πάμε παρακάτω!

- Πόσο παρακάτω, φώναξε ο Θύμιος, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση!

- Παρακάτω πήγαν ταχύτατα οι μισθοί, λόγω της συνεχιζόμενης και συνεχώς διογκούμενης ακρίβειας!

- Παρακάτω η συσσωρευμένη φτώχεια! Και αυτή είναι ορατή και… αναγνωρισμένη από το κράτος, όταν το ίδιο το κράτος κάνει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ 11 και του χρόνου 12 και η ελάχιστη δόση να είναι 10 ευρώ το μήνα! Το Κράτος «αρπάζει» ακόμη και τα 10 ευρώ, αυτά… που ο ζητιάνος στο δρόμο απαξιοί να πάρει!

Όλα λοιπόν πήγαν «παρακάτω»!

Το… «παραπάνω» αργεί να έρθει…

Το 41% ήταν… ταβάνι!

Αλλά το «ταβάνι» πολλές φορές, πέφτει και σε πλακώνει!

 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.