Ποιος στη χάρη του!..

on .

 Οι Έλληνες τηλεθεατές, είναι πολύ τυχεροί άνθρωποι… Ακόμη και άνεργοι και φτωχοί αν είναι και… γυροφέρνουν στα «καλάθια του νοικοκυριού», βλέποντας πολλές ώρες τηλεόραση, είναι βέβαιο πως θα κερδίσουν σημαντικά δώρα! Είτε «ζεστό χρήμα», είτε σπίτι, είτε αυτοκίνητα! Όλες οι εκπομπές, δίνουν το… κάτι τις! Παίρνεις αρκετά τηλεφωνήματα και περιμένεις την κλήρωση των δώρων! Εάν είσαι τυχερός, μπορεί να εξασφαλίσεις «με τη μία», ψυγείο, τηλεόραση και… φούρνο μικροκυμάτων! Εάν είσαι πολύ τυχερός, μπορεί να κερδίσεις αυτοκίνητο, με… το κλειδί στο χέρι!

Και εάν είσαι πάρα πολύ τυχερός, μπορεί να κερδίσεις ένα σπίτι-προκάτ! (πρέπει… να σε θέλει, γιατί είναι σαν να πέσεις απ’ την Ακρόπολη και να μην έχεις ούτε… αμυχή!)

Τις προάλλες, ένας τηλεθεατής με… βαρύ λογαριασμό στον ΟΤΕ, λόγω πολλών τηλεφωνημάτων και… ελλείψει χρημάτων, κέρδισε ένα σπίτι-προκάτ! (ποιος τη χάρη του…)

Για κακή του όμως τύχη, δεν είχε… οικόπεδο να το τοποθετήσει και έτσι… το αρνήθηκε!

Καλά άνθρωπέ μου, αφού δεν είχες οικόπεδο, τι τηλεφωνούσες συνεχώς, επί 6 μήνες, για να πάρεις το εξοχικό σπίτι;

Και δεν φτάνει αυτό, έπεσε και σε βαριά κατάθλιψη, με αυτή την ατυχία… Έχασε το σπίτι, έχασε και την υγεία του…

Και τώρα στο νοσοκομείο, θα γίνει… νέα κλήρωση, για το αν θα κάνει «εισαγωγή»! Αφού… αξιολογηθεί το περιστατικό, θα μπει σε… σειρά προτεραιότητας!

Εκτός εάν είναι… του θανατά, οπότε θα τον αφήσουν στα… χέρια του Θεού!

Και όλα αυτά, δυστυχώς, για… ένα κωλόσπιτο, που έλεγε και ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.