Και η… Ραχούλα στο παιχνίδι!

on .

 Ολόκληρο το «καφενείο» στην Άνω Ραχούλα είναι ανάστατο! Προβληματισμένο… και διχασμένο! Πολλά τα προβλήματα… Ως τώρα είχαν την ησυχία τους. Τους απασχολούσαν μόνο οι αυξήσεις που έκαναν δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, μετά από απουσία 12 χρόνων!

Μιλούσαν και λίγο για την ακρίβεια, αλλά αφού διαπίστωσαν πως αυτή είναι… άπιαστο πουλί, την άφησαν να… πετάει μόνη της!

Και μπήκε σφήνα στην κουβέντα τους, το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Το θέμα «άγγιξε» και την Άνω Ραχούλα κι ας είναι οι κάτοικοί της 70 άνω!

Κι όμως μαθεύτηκαν τα νέα… Ο ανιψιός του μπάρμπα Θύμιου, που ζει στο Λονδίνο, θα έρθει το Πάσχα στο χωριό οικογενειακώς, αυτός με το σύντροφό του και το σκύλο τους!

Και ο μπάρμπα Μήτσος «ξεφούρνισε» το νέο που ως τώρα το κρατούσε μυστικό!

Ο βαφτισιμιός του, που ζει στην πρωτεύουσα, εδώ και 30 χρόνια θα έρθει και αυτός στις Ευρωεκλογές, έχοντας μαζί του και τον σύντροφό του! (Μπράβο εξέλιξη η Άνω Ραχούλα!).

Το χωριό μας, παρότι ορεινό και απομονωμένο, βρίσκεται στην… πρωτοπορία, σχολίασε ο μπάρμπα Νίκος! Φανταστείτε τι γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα!

Μάλιστα ο βαφτισιμιός του Μήτσου, εξέφρασε την επιθυμία, να τους αλλάζει δαχτυλίδια ο κοινοτάρχης, αλλά αυτός… το ξέκοψε και τους στέλνει στο Δημαρχείο, στην κωμόπολη!

Αυτά τα τελευταία νέα, ταρακούνησαν τη συντηρητική Άνω Ραχούλα!

Ο κόσμος όμως, σιγά – σιγά προσαρμόζεται!

Αλλά, μερικοί μονολογούν! Ας σταματήσει… εδώ το κακό!

Γιατί… φανταστείτε, με τη φόρα που πήραμε, σε μερικά χρόνια, να δούμε τον άλλο ανιψιό του μπάρμπα Μήτσου, να… αρραβωνιαστεί κανένα ρομπότ!

Και ο παππούς Μήτσος να… φυλάει εγγονάκια – ρομποτάκια!

Και ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε… την Ρομποτική, ούτε… και την Αγγλική!

-Τι εγγόνια θα μεγαλώσεις, μωρέ; 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.