Είναι απαράδεκτος ο γάμος των ομοφύλων!

on .

Θέμα των τελευταίων ημερών που συζητείται σε όλα τα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία είναι ο γάμος των ομόφυλων. Πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο αυτό το σοβαρό θέμα που προβληματίζει και διχάζει την ελληνική κοινωνία.

Είναι αλήθεια πως η παγκόσμια κοινωνία -και όχι μόνο η ελληνική- άλλαξε από τις αρχές του αιώνα που διανύουμε. Η παγκοσμιοποίηση και η εκτίναξη του τεχνολογικού πολιτισμού σε δυσθεώρητα ύψη (κινητό τηλέφωνο, Η/Υ, διαδίκτυο, ιντερνέτ, φαίϊσμπουκ, τεχνητή νοημοσύνη, ηλεκτρονική επικοινωνία)  επέφεραν τεράστιες αλλαγές και ανακατατάξεις στην ζωή των ανθρώπων. Φυσικά όλη αυτή η ανάπτυξη διευκόλυνε τη ζωή μας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νιώθουν ευτυχισμένοι. Οι ανάγκες της ζωής  πολλαπλασιάστηκαν  και  ο σημερινός άνθρωπος  έχει  άγχος πώς θα τα βγάλει πέρα. «Οι πολλές  ευκολίες  κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα», είχε πει  ο σοφός γέροντας της Παναγούδας, ο Παϊσιος.  Οι Έλληνες χάσαμε πολλές από τις διαχρονικές αξίες της ζωής. Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ειδήσεις που μας προκαλούν φόβο και ανησυχία για το πού πορευόμαστε. Όλα αυτά είναι απόρροια της  υλικής – τεχνολογικής  και οικονομικής ανάπτυξης των λαών, που εφαρμόσανε και επέβαλαν στον πλανήτη οι γνωστές στον κόσμο Μεγάλες Δυνάμεις.     

Από εκεί ανέκυψε και το υπό συζήτηση θέμα του γάμου των ομόφυλων που ήδη το έχουν ψηφίσει και το έχουν εφαρμόσει στις κοινωνίες τους «προοδευτικές» χώρες. Είδαμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνο-αμερικανός Στέφανος Κασσελάκης πήγε στην Αμερική και παντρεύτηκε με τον σύντροφό του. Και καλά, αυτός δεν ντρέπεται -οι παλιοί θα τον λέγανε  ξετσίπωτο-  αλλά το κόμμα του δεν ντρέπεται; Πού τον βγάζουν αυτόν τον άνθρωπο που θέλει   -τρομάρα του -  να κυβερνήσει  και την Ελλάδα;  Ήταν ένα κόμμα που είχε κάποια αξία και είχε και ανθρώπους καλούς και ικανούς να διαδεχτούν τον Τσίπρα, που λάκισε μόλις έχασε τις εκλογές.

Το θέμα αυτό του γάμου των ομόφυλων  συγκαταλέγεται στον πνευματικό  πολιτισμό των Ελλήνων που συναποτελούν τα Γράμματα, οι Τέχνες, τα ήθη και τα έθιμα, οι διαχρονικές αξίες και η θρησκεία. Είδαμε οι πολίτες χριστιανοί με πόση προσήλωση στα ιερά και απαραβίαστα θέματα της ζωής μας οι Ιεράρχες μας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο εξέφρασαν γραπτώς και προφορικώς  την  αντίθεσή τους  στον γάμο των ομόφυλων, ο οποίος είναι πέρα και έξω από την ελληνική κοινωνία. Κατ΄ αρχήν, δεν πρέπει να υφίσταται γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, διότι αντίκειται  στην  φύση του ανθρώπου και του ζωικού εν γένει  βασιλείου, όπου ανήκει και ο άνθρωπος. Ο γάμος είναι γέννημα του Έρωτος. Και ο Έρως, κατά την Ελληνική Μυθολογία, είναι η ελκυστική δύναμη που παρωθεί στην ένωση και το ζευγάρωμα των αντιθέτων, για να παραχθεί καινούρια ζωή. Ποια καινούρια ζωή θα παραχθεί με την ένωση των ομοφυλόφιλων; 

Θα αναθέσουν, λένε, σε μια παρένθετη γυναίκα να τους γεννήσει ένα παιδί. Δεν τους αρκεί ο γάμος θέλουν και παιδιά! Δέχονται οι γυναικείες οργανώσεις των Ελληνίδων αυτόν τον εξευτελισμό; Η χριστιανική θρησκεία ευλογεί από την εποχή που δίδαξε ο Χριστός  τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός. Η ελληνική κοινωνία από τα αρχαία χρόνια που δημιούργησε ένα πολιτισμό  που πήρε όλος ο κόσμος, ουδέποτε συζήτησε τέτοιο θέμα.

Οι Έλληνες είναι ένας ξεχωριστός λαός και δεν είναι ανάγκη να ακολουθούμε το τι σκέπτονται και το τι κάνουν  τα άλλα κράτη. Η Ελλάδα ανέδειξε στην αρχαιότητα έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα και έναν Αριστοτέλη, οι οποίοι συζητούσαν τα πάντα που αφορούσαν τους πολίτες των Αθηνών και ουδέποτε έθιξαν ένα τέτοιο θέμα. Ομοφυλόφιλοι υπήρξαν και υπάρχουν σε όλον τον κόσμο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Ουδείς τους κατηγόρησε και το κράτος ψήφισε νόμο για  συμβίωση. Τώρα θέλουν  να παντρεύονται και να κατοχυρωθεί με νόμο της πολιτείας ο γάμος τους;  Το ελαχιστότατο αυτό ποσοστό των ομοφυλόφιλων δεν μπορεί να παραβιάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός ο ικανότατος πολιτικός, που ανήκει στο μεγαλύτερο κόμμα της  μεταπολεμικής Ελλάδας και που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός για μια δεύτερη τετραετία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ βαθιά για να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων. Θα είναι τεράστιο σφάλμα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα διχάσει τον ελληνικό λαό όχι μόνο της παράταξής του αλλά και άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Αν  θέλει ν΄ ακολουθήσει  τους Αμερικάνους ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες που υιοθέτησαν τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ας κάνει  δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες, και να μην «φορτωθεί» ο ίδιος και η κυβέρνησή του αυτό το στίγμα.