Η ευνοϊκή κλήρωση!

on .

Η τύχη ήταν με το μέρος του Μήτσου, όλες αυτές τις γιορτινές μέρες! Στο τραπέζι η τράπουλα του έκανε όλα… τα χατίρια! Τους κέρδισε όλους, εχθρούς και φίλους, στην πράσινη τσόχα… Όλοι του είπαν πως το ’24 θα είναι η χρονιά του!

Και την ώρα που… τους ξάφριζε όλους στο τραπέζι, χτύπησε το κινητό του! Τον πήραν από την Αθήνα, από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό και του είπαν πως είναι ο μεγάλος τυχερός που κέρδισε το λυόμενο σπίτι! (ο ίδιος είχε πάρει εκατοντάδες τηλεφωνήματα!) Πολλά συγχαρητήρια του είπαν και να ανέβεις στην Αθήνα, να παραλάβεις το σπίτι!

Άκουσαν τη χαρμόσυνη είδηση όλοι οι συγγενείς και φίλοι που συνέτρωγαν στο τραπέζι και καταχάρηκαν! (όχι όλοι…) Και ο Μήτσος, σε λίγες μέρες, έπρεπε να ετοιμάσει το ταξίδι του για την Αθήνα!

Έπρεπε, σε λίγο χρόνο να φτιάξει το Ντάτσουν που είχε τα μαύρα χάλια! Ήθελε για ένα γενικό σέρβις, ένα σωρό λεφτά! Τα λάστιχα ήταν φθαρμένα και η πόρτα του οδηγού δεν… έκλεινε καλά!

Έπρεπε να περάσει ΚΤΕΟ και να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας! Να το φουλάρει βενζίνη και να ετοιμάσει για τα αυξημένα διόδια 100 ευρώ! Και όλα αυτά, του έδιωξαν τη χαρά της ευνοϊκής κλήρωσης για το λυόμενο!

Αφήστε τα έξοδα της μεταφοράς του σπιτιού και η τοποθέτησή του στο οικόπεδο!

Αλλά μετά θυμήθηκε πως το οικόπεδο στο χωριό είναι… κοινό και αδιαίρετο με τον αδελφό του, που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις…

Έπρεπε να πάνε στον συμβολαιογράφο και γρήγορα να τακτοποιήσουν το οικόπεδο! Διαφορετικά το σπίτι θα ήταν μισό – μισό με τον αδελφό του!

- Τέτοιους μπελάδες, είπε, είχα καιρό να περάσω, χρονιάρες μέρες!

Και ενώ όλοι του έλεγαν: Τι τυχερός που είσαι, Μήτσο!

Αυτός… διαφωνούσε και φώναζε: Γ…ώ την ατυχία μου!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.