Το… «πρώτο όνομα»!

on .

 Ως γνωστόν, η κυνηγετική περίοδος είναι «στο φόρτε της», σε όλη τη χώρα! (Αλλοίμονο… απ’ τα πετούμενα και όχι μόνο… Υπάρχει και το αγριογούρουνο, ο λαγός και ο… κατά λάθος κυνηγός, που βάλλεται πανταχόθεν!).

Εκείνη όμως που δεν σταματάει καθόλου, στην Ελλάδα, είναι η «κυνηγετική περίοδος», απ’ την πλευρά της Εφορίας! Το κράτος, προσπαθεί να «αρμέξει» ισχυρούς και αδύναμους… Στόχος, να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να μην λέει ο επόμενος πως παρέλαβε… απ’ τον προηγούμενο «καμένη γη»!

Ο Έλληνας όμως, που είναι και «το πρώτο όνομα» στη φοροδιαφυγή, πάντα βρίσκει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει!

Η «πιάτσα» ανέκαθεν μιλούσε για τη «δυνατή τριάδα» της φοροδιαφυγής! Λένε, για τους γιατρούς, τους δικηγόρους και… τους υδραυλικούς!

Εμείς αυτά, δεν τα πιστεύουμε…

Πάντως, ένας γιατρός που φώναξε στο σπίτι του έναν υδραυλικό, να του αλλάξει τη βρύση, του ζήτησε 150 ευρώ… εργατικά, χωρίς απόδειξη!

-Τόσα δεν παίρνω ούτε εγώ, που είμαι γιατρός, του είπε.

Και η απάντηση του υδραυλικού:

-Και εγώ… γιατρός ήμουνα, πριν γίνω υδραυλικός!

Πάντως η κυβέρνηση, στο θέμα αυτό θέλει να βάλει τάξη, να «σπάσει αυγά» και προσπαθεί να βρει… συμμάχους! Μάλιστα, δίνει μπόνους 3.000 ευρώ, σε όποιον… καταγγείλει ένα φοροφυγά! (Σίγουρα θα βρεθούν τα «καλά παιδιά»!).

Πάντως ο Μήτσος, ακούγοντας αυτή την είδηση, σχολίασε:

-Δηλαδή, έναν αν… καταδώσω, παίρνω το 3χίλιαρο και πληρώνω… με άνεση τον ΕΝΦΙΑ, τη δόση για το σπίτι και το φόρο εισοδήματος! Και μου μένει απλήρωτο, μόνο το ρεύμα!

-Ας μείνω στο σκοτάδι και στη φτώχεια μου, εγώ δεν είμαι… τέτοιος άνθρωπος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.