Δεν θέλουν να πιάσουν τα μεγάλα «ψάρια»!

on .

Πολλή συζήτηση και μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη πατρίδα μας για τεράστιες αυξήσεις των τροφίμων και λοιπών βασικών αγαθών που αγοράζουμε όλοι. Το σκέφτεται πολύ ο κόσμος να πάει στο σούπερ μάρκετ γιατί τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και κυρίως για τρόφιμα δεν φτάνουν. Πριν από δύο χρόνια με 50 ευρώ γέμιζες το καλάθι, τώρα χρειάζεσαι διπλάσια, 100 ευρώ, και δεν φτάνουν για τα ίδια είδη που αγόραζες. Οι αυξήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ο μισθός και η σύνταξη  για το 75% του πληθυσμού δεν φτάνουν ούτε για να περάσουν τον μισό μήνα και ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί, να φοβάται, να υποφέρει, να φτωχοποιείται και να μη ξέρει τι μέλει γενέσθαι. 

Η κυβέρνηση, αφού δεν έχει μεγάλες διαμαρτυρίες, προχωράει με τα ψίχουλα, μοιράζοντας market pass, επιδόματα και καυχάται ότι έχει «ανάπτυξη»! Ανάπτυξη όμως για ποιους; Δεν μας το λέει, λες και ο καθένας μας δεν βλέπει την τσέπη του. Ανάπτυξη λοιπόν, ναι για τους ολίγους, τους ολιγάρχες και τα ολιγοπώλιά τους που έχουν γίνει μονοπώλιο. Η ανεργία μειώθηκε στο 10%, αλλά δεν μας λένε πώς; Με την φυγή 650.000 νέων μας και δη επιστημόνων, γιατί δεν έβρισκαν δουλειά και θα πεινούσαν; Με τους ξένους εργάτες, κυρίως Αλβανούς, που επίσης έφυγαν; 

Αφού δεν έκαναν τίποτα με το πρόβλημα της ακρίβειας, εμφανίστηκε πομπωδώς στα «ελεύθερα» και «ανεξάρτητα» κανάλια, στις τηλεοράσεις μας, ο υπουργός Οικονομίας κος Χατζηδάκης διακηρύσσοντας ότι θα πιάσει και την φοροδιαφυγή με τα τεκμήρια που θα ισχύσουν από το 2024. Θα εισπράξει το κράτος 604 εκατ. ευρώ, ενώ τη φοροδιαφυγή στο λαθρεμπόριο καυσίμων την ανεβάζουν στα 3,5 δισ. ευρώ! Για αυτά γιατί δεν λέει τίποτα;  Πληροφορίες λένε ότι υπάκουσαν, σαν καλοί μαθητές, κυβέρνηση και υπουργός στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), αλλά και για να μαζέψουν παραπάνω έσοδα, από τους μικρούς βέβαια, δύο δισ. ευρώ περίπου, για να πετύχουν τον εγκληματικό στόχο του πλεονάσματος στο 2,1% του ΑΕΠ που επιβάλλει η Ε.Ε..

 Η φοροδιαφυγή δεν πιάνεται με τα τεκμήρια γιατί υπήρχαν και υπάρχουν, απλώς κάθε 5 με 10 χρόνια αλλάζουν. Μία είναι η λύση! Έλεγχος στην πηγή και πρόστιμα, δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα και όχι αυτό που έχουμε, αλλά δεν το θέλουν γιατί ίσως δεν βολεύει τους μεγάλους και ισχυρούς.  Στόχος της Ε.Ε. από παλιά και όχι τώρα ήταν να κλείσουν όλες οι μικρές επιχειρήσεις για να τα εισπράττουν όλα και από όλους οι μεγάλοι όμιλοι, τα ολιγοπώλια -μονοπώλια, που αν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια, διοικούν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φοροδιαφυγή υπάρχει σε όλον τον κόσμο και στη Γερμανία έχουμε παραδείγματα για τα καφέ - μπαρ και εστιατόρια τι κάνουν με τα δελτία αποστολής και τις αποδείξεις, το μαύρο χρήμα, αλλά εδώ είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό, τουλάχιστον 10% παραπάνω.

Τα τεκμήρια υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά απλά αλλάζουν ανάλογα με τη συγκυρία. Αφού θα βάλουν τα τεκμήρια, το mydata, τα POS και η σύνδεση των ταμειακών μηχανών γιατί να υπάρχουν; Πώς γίνεται να την πληρώνουν πάντα οι μικροί και να μην πληρώνουν οι μεγάλοι λαθρέμποροι που όλο τους πιάνουν, αλλά αυτοί ζουν και βασιλεύουν; Μπροστά στον τεράστιο τζίρο με το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ναρκωτικών και λευκής σαρκός τα 604 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν οι μικροί δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα! Ανάγκασαν τα πρατήρια καυσίμων να βάλουν αντλίες εισροών και εκροών πριν μερικά χρόνια και καλά κάνανε, αλλά  στα δύο μεγάλα διυλιστήρια από όπου διοχετεύονται όλα τα καύσιμα προς τα πρατήρια γιατί όχι; Ο καθένας καταλαβαίνει…  Όσα λοιπόν τεκμήρια και να βάλουν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 

Αυτό που φταίει είναι ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, δεν θέλουν να πιάσουν τα μεγάλα «ψάρια» και την πληρώνουν τα μικρά, όπως λέει ο λαός! Το κράτος είναι η μεγαλύτερη εξουσία, έχει την μεγαλύτερη δύναμη, αν θέλει! Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της μια χαρά περνάνε τώρα που η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, στον κόσμο της, ενώ ο λαός φτωχοποιείται και υποφέρει.

Ο τρέχων χειμώνας θα είναι από τους δυσκολότερους, ο χειρότερος και φως στο τούνελ δυστυχώς δεν φαίνεται! Χώρα χωρίς παραγωγή που είμαστε δεν έχει μέλλον. Η καταστροφική πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 40 ετών στον πρωτογενή τομέα, η Ελληνική παραγωγική ανασυγκρότηση που δεν έγινε ποτέ είχε σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα  και την  ερήμωση των χωριών μας!