Από τώρα;

on .

● Δεν προλάβαμε να… ησυχάσουμε από τις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μερικοί… «αυτοπροτασσόμενοι», ξεμύτησαν από τώρα, για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου!

Οχτώ μήνες νωρίτερα, θέλουν να δώσουν τη μάχη… για το 10χίλιαρο των Βρυξελλών! (εκτός… τα τυχερά!) 

Ένας ξανά… και ξανά εκλεγμένος, …επιθυμεί μία τελευταία εκλογή! Και από το ορεινό του χωριό, ξεκίνησε, Νοέμβρη μήνα, τις «δια ζώσης» επαφές, καθώς εκεί δεν έφτασε… ακόμη η τεχνολογία! Βέβαια, ο ίδιος δεν γνωρίζει τον τρόπο διεξαγωγής των νέων ευρωεκλογών, ούτε… τη γεωγραφική τους ταυτότητα, αλλά αυτός ξεκίνησε δειλά – δειλά τον αγώνα…

Μετά το μνημόσυνο του προέδρου του χωριού του, που πριν 40 μέρες… παρέδωσε το πνεύμα και… την εξουσία, ο υποψήφιος, μετά τα… συλλυπητήρια, μίλησε στο καφενείο, για… το μακρινό πολιτικό γεγονός!

Οι χωριανοί, τον άκουσαν με προσοχή. Τους μίλησε για όλη τη γκάμα των Ευρωπαϊκών θεμάτων! Μόνο ο Μήτσος αδιαφορούσε, γιατί ήταν… αφοσιωμένος στα κόλλυβα, που του αρέσουν πολύ! Στα λεγόμενα του υποψηφίου, το ακροατήριο συμφωνούσε, με ένα νεύμα συγκατάβασης! Μερικοί μάλιστα, «δικοί του άνθρωποι» σε κάθε πρόταση έλεγαν: Συμφωνούμε απόλυτα! Ακολουθούσαν και άλλοι, με τις φράσεις: Έχεις δίκιο!, Καλά τα είπες! Συμφωνώ κι εγώ! Και ο υποψήφιος τους διέκοψε.

- Βλέπω πως συμφωνείτε όλοι, τους είπε. Αλλά μη… κουράζεστε!

Τώρα, μέχρι τον Ιούνιο που θα γίνουν οι εκλογές, θα φτάσει δειλά – δειλά και στο χωριό μας η τεχνολογία!

Και αυτό το «συμφωνώ», θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και θα λέτε… ξεκούραστα: «Κάνω λάϊκ»!

Και τα… χιλιάδες λάϊκ, θα με στείλουν… στις Βρυξέλλες!

Και το «καφενείο», ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.