Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας και αποστροφής για την πολιτική!

on .

«ΗΤΑΝ μιά κακή βραδιά για τη ΝΔ…», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, στις οποίες έχασε πέντε Περιφέρειες. Δυό ημέρες πριν, δήλωνε με στόμφο ότι θέλει να γίνει όλη η Ελλάδα «μπλε», με εμφανή την αλαζονεία του απόλυτου κυρίαρχου στην πολιτική αρένα. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα των πολιτών προς την εξουσία, που όμως έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να το πήραν οι της κυβέρνησης, αλλά δεν το έλαβαν σοβαρά υπόψη τους. Μάλλον το πέταξαν, όπως κι όλα τα άλλα, όπως δείχνει η συμπεριφορά τους, μόλις μιά εβδομάδα μετά από το «χαστούκι». Τέτοιο και μάλιστα σβουριχτό έδωσαν και οι Γιαννιώτες με την υπερψήφιση του κ. Θωμά Μπέγκα, αφού η «γραμμή» που δίνονταν ήταν για στήριξη του κ. Παπαγεωργίου και φυσικά δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσοι ασκούν εξουσία ξεχνούν εύκολα, αποχαυνωμένοι από τη δύναμη που αντλούν από αυτή και πιστεύουν ότι το ίδιο γρήγορα και εύκολα ξεχνούν και οι πολίτες. Όχι πως έχουν εντελώς άδικο δηλαδή! Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας «όλα τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες», είτε πρόκειται για ευχάριστα, είτε για δυσάρεστα γεγονότα. Κάπως έτσι ξεχάστηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες και τόσα άλλα. Βεβαίως κάποια στιγμή οι μνήμες ανασύρονται και τότε ο λαός τιμωρεί. Βραδυφλεγής η έκρηξη, θα πείτε, αλλά κάποιες φορές δεν αφήνει τίποτε όρθιο- και καλά κάνει δηλαδή.

ΔΙΟΤΙ όσο περνά ο καιρός, τόσο και δυσκολεύει η ζωή των περισσοτέρων Ελλήνων και προπαντός των Ηπειρωτών, που δεν έχουν και πολλές προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η υπανάπτυξη της περιοχής με φυσικό επακόλουθο τη φτώχεια, μπορεί μέχρι τώρα να μην στάθηκαν ικανά στοιχεία για …επαναπροσδιορισμό της πολιτικής τους επιλογής, αλλά δε σημαίνει ότι η ανοχή θα διαρκεί αιωνίως. Η κυβέρνηση βλέπετε δεν μπορεί να ανακόψει ούτε το κύμα της ακρίβειας, που εξαφανίζει ό,τι είχε απομείνει στις τσέπες των πολιτών, που αδυνατούν να αγοράσουν και τα απολύτως αναγκαία. Είναι δε εξοργιστικό, να ακούμε από τα χείλη εκείνων που οφείλουν να φροντίζουν τα της πορείας της χώρας, να λένε «αυτά τα ρυθμίζει η αγορά» ή το ακόμη χειρότερο …«λαμβάνουμε μέτρα»! 

ΑΦΟΥ λοιπόν λέει ο πρωθυπουργός περίπου ότι έλαβε το μήνυμα, θα σπεύσει να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση; Θα μπορέσουν οι Έλληνες να αγοράζουν π.χ. …λάδι; (!). Γιατί τώρα, το μόνο λάδι που βλέπουν είναι αυτό που τους βγαίνει για να επιβιώσουν και να βλέπουν με απόγνωση, αυτό που κάποτε τουλάχιστον δε στερούνταν, να καθίσταται απλησίαστο με την τιμή που έχει. Θα κάνει κάτι για την εγκληματικότητα που μαστίζει τη χώρα, τη διαπλοκή, τη βρώμικη συναλλαγή και τη διαφθορά που μαστίζει τον τόπο; Πότε άραγε θα πει «ως εδώ και μη παρέκει;». Θα τολμήσει να προβεί, με την κυβέρνηση των καλαμοκαβαλάρηδων που έχει, στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να καταστεί η Ελλάδα μιά πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα;

ΞΕΡΕΤΕ γιατί τα λέμε; Διότι η αποστροφή πολλών και ιδιαιτέρως των νέων προς την πολιτική, ολοένα και γιγαντώνεται εξ αιτίας και αυτών των δεδομένων. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο, το οποίο εκμεταλλεύονται ακραίες πολιτικές δυνάμεις. Η λεγόμενη «απολιτίκ» νεολαία θεωρείται αξιοποιήσιμο «προϊόν», με απόψεις και επιλογές που δεν τιμούν ούτε τις παραδόσεις μας, ούτε και συμβάλλουν στην ευδοκίμηση των δημοκρατικών ιδεωδών. Για αυτό και σε κάθε εκλογική διαδικασία η συμμετοχή μειώνεται δραματικά, τόσο που πλησιάζει και κάποτε ξεπερνά η αποχή το 50%! Έτσι όμως εξυπηρετούνται οι επιδιώξεις των καιροσκόπων και των πολιτικών τυχοδιωκτών, που πολύ πιό εύκολα πλέον επικρατούν.

ΓΙΑ αυτό και το φαινόμενο του «αλεξιπτωτιστή» gay Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη (που προ διήμερου παντρεύτηκε στις ΗΠΑ τον σύντροφό του), γίνεται αποδεκτό από πολλούς νέους, που δεν τους ξενίζει που είναι άσχετος με την πολιτική, που δεν ξέρει καλά τα Ελληνικά, που δεν ξέρει γενικώς τίποτε! Ε και τι έγινε; Αυτή είναι η απάντησή τους αν τους ρωτήσετε! Γιατί κι εκείνος έτσι σκέφτεται και για αυτό πήγε ταξίδι με τον Τάϊλερ, όταν στη χώρα γίνονταν οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση! Θα μας πείτε, έχει σημασία αυτό; Ασφαλώς και μάλιστα μεγάλη. Δείχνει πόσο πολύ «ξένος» είναι με την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα, όπως «ξένοι» προς αυτή γίνονται και πολλοί εκ των ΝεοΕλλήνων.