Μήνυμα εστάλη! Το έλαβαν;

on .

 Αν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν κομματικό χαρακτήρα, εν τούτοις οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αλλά και τα κόμματα πολλές φορές τους δίνουν! Και αυτό για μια ακόμη φορά, φάνηκε την περασμένη Κυριακή. 

Αποδοκιμάστηκαν με την ψήφο των πολιτών εκλεγμένοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, που είτε είχαν πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ., είτε κατέβαιναν με τη σιωπηρή στήριξή της. 

Για παράδειγμα, οι Κ. Μπακογιάννης και Κ. Ζέρβας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ναυάγησαν, ενώ ο Ι. Λώλος στην Ηγουμενίτσα υπέστη συντριβή από τον Παν. Νταή! «Χάθηκαν» επίσης οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων…

Ο λαός είτε με την αποχή του, είτε με την καταψήφιση υποψηφίων της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προειδοποιητικό προς το παρόν, αλλά αν δεν το ακούσουν ή το αγνοήσουν, θα γίνει τελεσίδικο!

To πήραν, λοιπόν, το μήνυμα οι κυβερνώντες; Κατάλαβαν ότι η βάση κοχλάζει από τα προβλήματα της καθημερινότητας και εκδήλωσε την δυσαρέσκειά της και μάλιστα με έντονο τρόπο; 

Καλές είναι οι επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική ή όπου αλλού. Αν όμως ο πολίτης καταπιέζεται στην ποιότητα της ζωής του και τον μαστίζει η ακρίβεια, θα δείξει τη δυσανεξία του άμεσα ή έμμεσα. Και την έδειξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές... Γι' αυτό, δεν αρκούν οι δικαιολογίες για την ήττα, προκειμένου να γίνει μια φθηνή επικοινωνιακή διαχείρισή της. 

Εδώ και τώρα λοιπόν στροφή προς την πραγματικότητα, που είναι σκληρή και αδυσώπητη. Προσγείωση στα προβλήματα και στις αγωνίες του κόσμου, που έστειλε S.O.S. προς την κυβέρνηση. Ας το δει! Προς όφελος και δικό της θα είναι, αλλά και της χώρας. Αν δεν το δει, τα «ζήτω» των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, όπου κυριάρχησε η Ν.Δ., θα γίνουν γρήγορα αποδοκιμασίες!

Το χειρότερο απ' όλα όμως, θα είναι να σβήσει τελείως η ελπίδα αυτού του λαού. Ας μην λοιπόν εξαφανιστεί κάθε ίχνος προσδοκίας. Ας δημιουργηθεί και πάλι η αισιοδοξία ότι, επιτέλους, θα πάμε αληθινά μπροστά...