Μεταπολεμικές συνθήκες…

on .

● Έφτασε τελικά και στη χώρα μας, αυτό το «καινούριο φρούτο», η… μεταπολιτική! (Είχαμε μπουχτίσει τόσα χρόνια, απ’ τις σωστές πολιτικές και τώρα περάσαμε… στο μετά!)

Και τι είναι στ’ αλήθεια, αυτός ο νέος όρος;

Συνθήκες καλύτερης Δημοκρατίας;

‘Η περίοδος απολιτίκ πορείας;

‘Η περίοδος απελπισίας, απομόνωσης και… τηλελαγνείας; Πού είσαι Καραμανλή και Αντρέα και ορισμένοι άλλοι, να δείτε της πατρίδας μας το χάλι!

Εκείνο το κομμάτι της πολιτικής, το μπαλκόνι που εσείς ξέρατε καλά και ο λαός «μεθούσε» απ’ τους λόγους σας, δεν υπάρχει πια!

Τώρα, η δουλειά γίνεται… με το τικ τοκ!

Με τη μεταπολιτική, ο δικομματισμός έσπασε για τα καλά! (δεν υπάρχει… συγκολλητική ουσία στης αντιπολίτευση!)

Έτσι, ο Κυριάκος, όσα λάθη και αν κάνει, παραμένει αλώβητος! (είναι το τελευταίο θαύμα… της μεταπολιτικής!)

Ο Στέφανος και ο Νίκος «μάχονται» ποιος θα… βαφτιστεί αξιωματική αντιπολίτευση! (πολύ υψηλοί οι στόχοι τους…) Όμως, η μεταπολιτική έχει αγγίξει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία!

Δυστυχώς, τώρα πλέον, ελαχιστοποιήθηκαν οι αγώνες των νέων, για το «ψωμί και την παιδεία»!

Τώρα, δέρνονται ανηλεώς και μπαίνει στο κινητό, η… νικήτρια συμμορία! (μεταπολιτική… συμπεριφορά!)

Ευτυχώς, που η πλειοψηφία των νέων, δεν ασχολείται με… δράσεις μεταπολιτικές και αυτό είναι αισιόδοξο, για τον τόπο! Δεν συμμετέχουν στο κλίμα… το μεταπολιτικό, αλλά κάνουν το μεταπτυχιακό!

Σπουδάζουν, παρά τις δυσκολίες, μορφώνονται, διεκδικούν και αυτοί «κρατάνε το κλειδί», για να ανοίξει ξανά η πόρτα στην πολιτική!

Σ’ αυτό το κομμάτι της νεολαίας, μπορεί να στηριχθεί η χώρα, κρατώντας την εδώ και να πει στην… μεταπολιτική! Έξω από ‘δω!

 *Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.