Ψήφος ευθύνης!..

on .

 Μπροστά σε δύο διλήμματα βρίσκονται οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου. 

-Πρώτον, για το αν θα προσέλθουν στην κάλπη για δεύτερη Κυριακή προκειμένου να ψηφίσουν.  Πρόκειται για ένα δίλημμα που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι κορυφαίο δικαίωμα αλλά και βασική υποχρέωση κάθε πολίτη και θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να μην το παραμελεί. Εξάλλου, το ποιος θα διοικήσει την πόλη για την επόμενη πενταετία μας αφορά όλους!

- Δεύτερο δίλημμα είναι αυτό που προβάλλει σχετικά με την επιλογή ενός εκ  των δύο υποψηφίων δημάρχων, του Θωμά Μπέγκα και του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Είναι πολλοί ακόμα οι αναποφάσιστοι Γιαννιώτες, που αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν, ποιον να ψηφίσουν. Πολλοί μάλιστα ρωτούν άλλους τι σκέφτονται και τι προτίθενται να κάνουν. Το ζούμε κι εδώ στον «Πρωϊνό Λόγο» τις τελευταίες ημέρες, με αναγνώστες να μας ζητούν  την άποψή μας, να τους προτρέψουμε προς κάποια κατεύθυνση. Να τους δώσουμε δηλαδή κάποια «γραμμή»!

Μέγα ΛΑΘΟΣ τους βέβαια. Γιατί, όποια άποψη και να έχει ο καθένας, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν πρέπει και δεν μπορεί να την επιβάλλει στον άλλο, ούτε καν υπό μορφή απλής προτροπής ή παραίνεσης. Κανένας δεν δικαιούται να παίζει έναν τέτοιο ρόλο…

Οι πολίτες που θα ψηφίσουν αύριο είναι ενήλικες. Ζουν μέσα στην πόλη, βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, ξέρουν καλά ποια είναι τα προβλήματα και μπορούν να κρίνουν αν αυτά έχουν επιλυθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή ή όχι. Ας αποφασίσουν λοιπόν ανεπηρέαστοι, καθένας για τον εαυτό του, αν αξίζει να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Δημήτρη Παπαγεωργίου και την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» ή αν θα δώσουν την ευκαιρία στον Θωμά Μπέγκα και την «Ενότητα πολιτών Νέα Γιάννενα» να ξαναδιοικήσει τον Δήμο. 

Έχουμε πλέον δείγμα γραφής και από τις δύο πλευρές, γιατί και οι δύο κυβέρνησαν τον Δήμο Ιωαννιτών. Ως ώριμοι πολίτες λοιπόν ας κρίνουμε, ας συγκρίνουμε και ας αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τα Γιάννενα του μέλλοντος!

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία… Με ψήφο ευθύνης που δίνεται κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και χωρίς προτροπές, πιέσεις, «γραμμές» και εκβιασμούς. Από κολαούζους δεν έχουμε ανάγκη! 

Αν λοιπόν ο «Π.Λ.» πρέπει να κάνει μία προτροπή ενόψει της αυριανής δεύτερης κάλπης, αυτή είναι: Να πάτε να ψηφίσετε για τον νέο δήμαρχο Ιωαννίνων, γιατί πρέπει οι πολλοί να τον αναδείξουν και όχι μειοψηφίες και παράκεντρα. Επίσης, να ψηφίσετε υπεύθυνα και συνειδητά, γιατί από Δευτέρα θα είναι πλέον αργά για… δάκρυα!