Αντιμέτωποι με την ευθύνη της επιλογής…

on .

ΦΤΑΣΑΜΕ στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Αύριο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ευθύνη της επιλογής εκείνων, που για τα προσεχή πέντε χρόνια θα διοικήσουν τον τόπο. Όλο αυτό το διάστημα παρουσιάσαμε θέματα, ασκήσαμε κριτική και πολύ σκληρή μάλιστα σε όσους διαχειρίζονται τις τύχες μας. Στόχος μας η αναζήτηση της αλήθειας, που φυσικά δεν αρέσει στους αυτάρεσκα περιφερόμενους ως εξουσιαστές και κορδακιζόμενους ότι δήθεν θυσιάζονται για τους πολίτες και τα προβλήματά τους. ΧΩΡΙΣ υποκρισίες θα πούμε ότι από όσα λένε πολλοί υποψήφιοι δεν πιστεύουμε λέξη, παρά μόνο ότι θέλουν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους (θεμιτό, αν δεν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες) και κάποιοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και εκείνα των «πελατών» τους. Παρεμπιπτόντως ίσως επιτύχουν και κάτι για την Περιφέρειά τους και το Δήμο τους. Έτσι απλά και όλα τα άλλα είναι παραμυθάκια για αφελείς. Λυπούμαστε που τα λέμε χωρίς προσχήματα, αλλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια, χωρίς φτιασιδώματα. Άλλωστε το αποδεικνύουν τα γεγονότα και η πορεία των «ηγετίσκων» διαχρονικών, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ μόνο ότι σε περίπτωση εκλογής ή επανεκλογής τους, μέσα στον παραδαρμό τους για προσπορισμό ολοένα και περισσότερων οφελών για εαυτούς και φίλους τους, να βρουν και λίγο χρόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Γνωρίζουν άλλωστε πως αν δεν προσφέρουν και κάτι, θα τους φτύνουν οι πολίτες. Κάτι είναι κι αυτό βεβαίως! Δυστυχώς εκεί φτάσαμε, να αρκούμαστε στην ελάχιστη προσφορά και να είμαστε και ευχαριστημένοι. Να ακούμε να λένε ... «ενταξει, τρώει, αλλά κάνει και έργα», αποδεχόμενοι τη λεηλασία του μόχθου μας και τον αιφνίδιο πλουτισμό εκείνων που τάχθηκαν διά της ψήφου μας να διασφαλίζουν την πορεία του τόπου προς το μέλλον.

ΝΑ λοιπόν γιατί είπαμε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ευθύνη. Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να επιλέξουμε εκείνους που θα αφιερωθούν στο να δημιουργήσουν ή τουλάχιστον να συνεισφέρουν στην δημιουργία προοπτικής για τον τόπο. Πιστεύουμε ότι οι έχοντες φιλοδοξίες μπορούν να τα καταφέρουν. Αυτούς να ξεχωρίσουμε και να τους αναδείξουμε. Αν τώρα στην πορεία ενδώσουν στους πειρασμούς της διαχείρισης της εξουσίας και μεταλλαχτούν σε φαύλους, τότε η ευθύνη θα βαρύνει εκείνους και επιβάλλεται να παραδοθούν στη δημόσια χλεύη.

ΘΑ έπρεπε να πούμε να παραδοθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά απειροελάχιστες φορές ασχολήθηκε σοβαρά και τιμώρησε τους παρανομούντες και επιλήσμονες του χρέους τους. Και οσάκις το έπραξε ήταν διότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, υπό το βάρος της λαϊκής οργής, που προϋποθέτει δημοσιοποίηση του θέματος. Εδώ ακριβώς ο Τύπος, τα Μέσα Ενημέρωσης γενικώς, επιβάλλεται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κατεδαφίσουν κυριολεκτικώς εκείνον που αγνόησε την εντολή που πήρε από τους πολίτες δια της ψήφου των. 

ΚΑΙ πάλι, όμως, ενδέχεται οι δημοσιογράφοι να ρίξουν άπλετο φως στη δράση επίορκων και να διαπιστωθεί εν τέλει ότι ισχύει η του Σόλωνος ρήση, ότι: η Δικαιοσύνη μοιάζει με τον ιστό της αράχνης, που πιάνει τα μικρά έντομα, ενώ τα μεγάλα τον τρυπάνε και φεύγουν! Ας αισιοδοξούμε, όμως, ότι σε αυτές τις εκλογές δε θα παρασυρθούν πολλοί από παραπλανητικές «κορώνες», ότι θα παραμερίσουν τα μικροσυμφέροντα και θα βάλουν στο περιθώριο τους υποκριτές πολιτικάντηδες, διαλέγοντας ικανούς και έντιμους. Καμιά ανησυχία όμως! Ο τόπος δε θα πάθει τίποτε χειρότερο από όσα υπέστη μέχρι σήμερα, αν δεν εκλεγεί όποιος διακηρύσσει ότι χωρίς αυτόν θα χαθούμε! Επιτέλους, ας τολμήσουμε να κάνουμε ανατροπές, που θα σηματοδοτήσουν μιά καινούργια εποχή για όλους.